COK bio uspješan domaćin 44. seminara EOK-a / -FOTO: FILIP ROGANOVIć/COK
14/10/2024 u 14:58 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Brojne pohvale za organizaciju 44. seminara EOK-a: COK prepoznat kao lider

Crnogorski olimpijski komitet je, kroz ovaj seminar, još jednom pokazao svoju posvećenost olimpijskim vrijednostima i promociji sporta kao alata za izgradnju zdravijeg i pravednijeg društva

Nedavno završen 44. seminar EOK-a u Budvi bio je izuzetno značajan događaj koji će dugo ostati u sjećanju kao prekretnica na olimpijskom putu naše zemlje, saopšteno je iz COK-a.

Tokom dva dana seminara, delegati iz cijele Evrope su se bavili ključnim pitanjima budućnosti sporta, uključujući predstojeće Olimpijske igre u Los Anđelesu, održivost, rodnu ravnopravnost i primjenu novih tehnologija poput vještačke inteligencije.

- Posebno smo ponosni što je Crna Gora, kao domaćin ovog seminara, dobila brojne pohvale za organizaciju. Predsjednik EOK-a, Spiros Kapralos, i generalni sekretar Rafaele Panjoci, izrazili su iskrenu zahvalnost našem timu na besprekornoj realizaciji događaja.

Priznanja od strane naših kolega iz Evrope i MOK-a potvrđuju našu posvećenost izvrsnosti i saradnji i podstiču nastavak našeg rada na podršci sportistima i sportiskinjama, promociji olimpijskih vrijednosti i doprinosu globalnoj sportskoj zajednici. Organizacija ovakvog događaja zahtijevala je pažljivo planiranje i posvećenost, i oduševljeni smo što su svi aspekti imali izuzetno pozitivne reakcije.

Crnogorski olimpijski komitet je, kroz ovaj seminar, još jednom pokazao svoju posvećenost olimpijskim vrijednostima i promociji sporta kao alata za izgradnju zdravijeg i pravednijeg društva.

Seminar je otvorio nove mogućnosti za dalju saradnju, kako na polju održivosti i rodne ravnopravnosti, tako i u oblasti inovacija u sportu. Crna Gora je ovim događajem visoko pozicionirana na međunarodnoj sceni, ne samo kao domaćin važnih sportskih događaja, već i kao aktivan učesnik u razvoju globalne sportske zajednice.

S obzirom na to da olimpijska porodica gleda ka Los Anđelesu 2028, EOK ostaje posvećen pružanju podrške svim svojim članicama u prihvatanju inovacija, održivosti i izvrsnosti, dok Crna Gora nastavlja da igra ključnu ulogu u ovom procesu.

Zahvalni smo svima koji su omogućili ovaj uspjeh i na trajanom uticaju koji će imati na naše zajedničke napore da unaprijedimo sport za dobrobit društva.

Radujemo se budućim izazovima i prilikama da nastavimo da gradimo mostove između sporta, društva i globalne zajednice - poručili su iz Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
COK CGEOK COK
14. oktobar 2024 15:13