Рутински са Литванцима / - фото: Дан/Срђан Бољевић Ђиђо
23/09/2021 u 12:20 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Данило Радовић: Лакши тренинг са Жаибасом

Ватерполиста Јадрана поручује да ће за пласман у други круг квалификација за Лигу шампиона кључни бити дуели са Синтезом и Аполоном

Након пораза од сплитског имења у првом колу, ватерполистима Јадрана је Жаибас дошао као идеалан ривал за друго коло квалификационог турнира Лиге шампиона у Подгорици.

Црногорски прваци су „потопили” Литванце (25:9) и направили добру увертиру за меч са Енком, такође данас у 18.30 часова.

Био је ово само лакши тренинг. Видјело се да Литванци нису уиграни и да им фали квалитета. Одлично смо одрадили посао, отворили прву четвртину са 8:1, касније смо могли да се ротирамо и чувамо снагу за Енку – казао је Данило Радовић.

Данило је са пет голова био најефикаснији у редовима Новљана.

Оваква побједа значи на самопоуздању, било је доста и промашаја, али сам срећан што смо освојили прва три бода.

Изабраници Петра Радановића су направили тек први корак ка другој рунди квалификација. Сплитски Јадран и мађарски ОСЦ се издвајају као фаворити Б групе, док се од Новљана, Синтеза и Аполона очекује борба за преостала два мјеста, која гарантују наставак пута кроз квалификације за елитно такмичење.

Идемо на побједу у свакој утакмци. Наши главни конкуренти су Синтез и Аполон. Покушаћемо да побиједимо и Русе и Грке и да не размишљамо о евентуалном развоју ситуације у наредним мечевима – додао је Радовић.

Међутим, прије мечева са Синтезом у петак и Аполоном у суботу, Новљани морају да савладају Енку.

Утакмици са Турцима треба прићи максимално озбиљно, поготово јер у својим редовима имају репрезентативца Хрватске, Паула Обрадовића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:45