Црногорски голбалисти / - фото: ПОК ЦГ
06/10/2021 u 13:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Голбалисти се спремају за деби у А дивизији Европског првенства

Црногорски репрезентативци ће прије одласка у Турску, учествовати на турниру у Финској. Милош Грлица и Матеј Лединек ће у Никшићу помагати „црвенима”

Голбал репрезентациjа Црне Горе од 1. до 13. новембра дебитоваће на Европском првенству А дивизиjе у турском Самсуну, саопштено jе из Параолимпиjском комитета. Црногорски голбалисти наступ у елитном рангу, међу десет наjбољих европских селекциjа, изборили су пласманом у финале Б шампионата Европе, почетком jуна у финском Лахтиjу.

Црногорски голбалисти играће у А групи са Њемачком, Турском, Финском и Грчком.

Ривали у Б групи биће Литваниjа, Украjина, Белгиjа, Шпаниjа и Русиjа.

По четири првопласиране репрезентациjе избориће четвртфинале, док ће наjслабиjе селекциjе из обjе групе изгубити статус члана А дивизиjе.

У нижи ранг, након нокаут фазе, преселиће се и осмопласирана репрезентациjа.

Црногорска селекциjа у саставу Горан Мацановић, Милош Ранитовић, Никола и Марко Николић и Мирнес Рамовић, под стручним надзором селектора Николе Чуровића прву фазу завршних припрема одрадиће у Никшићу од 8. до 13. октобра.

Наjављено jе да ће им у спарингу помагати познати српски параолимпиjац Милош Грлица.

У склопу припрема голбал репрезентациjа Црне Горе наступиће на престижном ЕСПО Гранд При турниру у Финскоj, од 14. до 17.октобра. Турнир ће окупити националне селекциjе из А дивизиjе Финску, Грчку, Шпаниjу, Русиjу, Украjину и Црну Гору – саопштено jе из Параолимпиjског комитета Црне Горе.

Наводи се да црногорске голбалисте, након турнира у Финскоj, очекуjе ново окупљање у Никшићу, а пут пут за Рим, гдје ће од 22. до 25. октобра спаринговати са Италиjом.

Посљедња етапа припрема обиће одрађена у тренажноj бази голбал репрезентациjе у Никшићу, гдjе ће нашим голбалистима помагати jедан од наjболjих свjетских играча, Словенац Матеj Лединек – саопштено jе из Параолимпиjског комитета.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 08:39