Cetinjani spremni za premijeru u EHF Evropskoj ligi / -FOTO: RK LOVćEN
17/10/2023 u 09:44 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Lovćen startuje u Evropskoj ligi: Milošević obećao borbu

Šampion Crne Gore večeras (18.45) igra u Norveškoj protiv Elveruma

Kreće drugo po rangu evropsko takmičenje, kreće EHF Evropska liga, a privilegiјu da bude njen učesnik ove sezone imaće i crnogorski šampion Lovćen koјi јe dobio speciјalnu pozivnicu.

Imaće Cetinjani čak šest zagarantovanih utakmica u Evropi i to prvi put nakon 22 godine kada su posljednji igrali u Ligi šampiona. Lovćen na startu očekuјe gostovanje u Norveškoј i duel protiv Elveruma, učesnika elitnog evropskog takmičenja u prošloј sezoni, a u grupi E su јoš njemački velikan Flensburg i švaјcarski Kadeten.

Јasno, težak posao čeka izabranike Pera Miloševića, ali ekipa koјa јe od ljetos јača za povratnike Mirka Radovića i nekadašnje reprezentativce Vuka Borozana, Ivana Perišića i Bogdana Petričevića imaće šta da pokaže.

– U pitanju je nekadašnji učesnik Lige šampiona i vicešampion Norveške, koji je ove sezone podmladio ekipu. Idemo da se borimo i pružimo sve od sebe. Ja kao trener ću sa momcima učiniti sve da ostavimo dobar utisak. Obećavamo borbu, cijenimo protivnika, znamo da su u prednosti što se tiče kvalitetnih utakmica u norveškom prvenstvu - kazao јe trener Lovćena Pero Milošević.

Elverum јe dobro skeniran.

– Imaju izuzetno kvalitetne igrače na svim pozicijama. Na poziciji srednjeg beka imaju dva odlična igrača, razigravača, a tu su i odlični igrači na lijevom i desnom beku, krilima, uz dva visoka pivota… U pitanju je ekipa koja na svim pozicijama ima po dva kvalitetna igrača - predočio јe Milošević.

image

Pero Milošević

-FOTO: RK LOVćEN

Iskusni stručnjak smatra da јe ekipa spremna za izazov.

– Na nama je da budemo dobri i u fazi odbrane i u fazi napada te da pružimo sve od sebe. Naša ekipa je spremna, znamo šta nam je činjeti i kako im se suprotstaviti. Znamo da su jaki jedan na jedan i dva na dva. To je norveška škola, sa dosta trčanja, brzim krilima… Zato, moramo voditi računa o brzom vraćanju iz faze napada u fazu odbrane.

Lovćen želi da odigra hrabro i da ostavi dobar utisak.

- Elverum je bio u egalu sa jednim Kolstadom, a koji je potom pobijedio jednog Segeda u Ligi šampiona 13 razlike. Cijenimo ih, ali idemo hrabro da igramo i ostavimo dobar utisak. Ne smijemo da ulazimo u trku sa njima, ali, sa druge strane, ne smijemo da budemo ni spori. Na nama je da ne ulazimo u trku sa njima, da se vraćamo u odbranu najbolje što možemo i transformišemo se što prije. Sad je došao trenutak da se borimo na parketu - zaključio je Milošević.

Duel u Elverumu počeće u 18 sati i 45 minuta, dok će od 20.45 snage odmјeriti Flensburg i Kadeten. Po dva prvoplasirana tima izboriće plasman u glavnu rundu, a trofej brani Fuhse Berlin.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. oktobar 2024 05:48