Cetinjani se raduju utakmici / -FOTO: DAN
23/10/2023 u 20:03 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Milošević pred Flensburg: Da damo sve od sebe

Kapiten Mirko Radović i Filip Krivokapić se raduju sjutrašnjoj utakmici sa moćnim njemačkim timom

Lovćen je u slavnim danima igrao sa Kilom i Portland San Antoniom u Ligi šampiona i to su bili spektakli na Cetinјu, a sjutra će spektakl imati i Podgorica - najbolji crnogorski klub sudariće se se Flensburgom, jednim od glavnih favorita za osvajanje Evropske lige. Sa timom koji je 2014. bio prvak Evrope i koji ima cilj da se vrati u Ligu šampiona. Timom koji ima zvijeze poput Pitlika, Gotfridsona, Smitsa, Blagotinšeka, Ejnarsona, Burića, Melera... i koji igra atomski rukomet.

Lovćen koji je na premijeri u Norveškoj poražen od Elveruma (25:37) je autsajder, ali će nastojati da pruži što jači otpor njemačkom velikanu u "Bemaks areni" u terminu fudbalske Lige šampiona (20.45).

- Igramo sa timom koji je bio prvak Evrope i prvak Njemačke, napravili su ekipu za sledećih nekoliko godina, doveli novog trenera, imaju sjajne igrače na svim pozicijama. Biće izuzetno teško, trudićemo se da damo sve od sebe i pokušati da se nadigravamo, pa ćemo da vidimo koji će biti rezultat - rekao je trener Lovćena Pero Milošević na konferenciji za novinare. - Možda je bilo bolje da idemo stepenicu po stepenicu. Željeli smo da igramo kvalifikacije za Ligu Evrope i potom Evropski kup. Dobili smo, međutim, priliku da direktno igramo u Evropskoj ligi što je čast - dodao je Milošević.

Publika koja dođe u "Bemaks arenu" (ulaz slobodan) imaće priliku da gleda majstore rukometa. 

- Sanjali smo da igramo kući. Siguran sam da će doći dosta publike. Želim da momci igraju, da daju sve od sebe i da igramo hrabro. Mi moramo da rastemo kao klub, da igramo SEHA ligu i da sljedeće godine u EHF Evropskom kupu gradimo tim - istakao je Milošević. 

Kapiten Mirko Radović je sa Eurofarm Pelisterom prošle sezone igrao Evropsku ligu.

- Radujemo se ovakvoj utakmici. Momci treba da uživaju jer je čast i privilegija biti dio ovakvog takmičenja. Znamo koliko se trudimo na svakom treningu i treba da momci da daju sve jedan za drugog. Želimo da se borimo, da pružimo naš maksimum. Koliko će to biti dovoljno, to će utakmica pokazati. Ja mogu da garantujem da će momci izginuti na terenu - istakao je Radović.

Filip Krivokapić se nada da će Lovćen odigrati dobar meč protiv prvog favorita za trofej.

- Ostvario nam se san da igramo ovakvo neko takmičenje. Pozvao bih navijače da dođu i podrže nas. Dugo godina sam ovdje, radili smo naporno. Iz utakmice u utakmicu će biti sve bolje i bolje. Nadam se dobrom rezultatu sjutra i u utakmicama koje dolaze - istakao je bek Cetinjana.

 

Portland i Kil su bili čudovišta

Pokušao je Milošević da uporedi Lovćen koji je vodio protiv Kila i Portland San Antonia. 

- To je bilo drugo vrijeme, ali imali smo jaku ligu koja je bila četvrta ili peta u Evropi. Svaka utakmica sa Sintelonom i Partizanom je bila derbi. Žalim što nismo dobili grupu u kojoj je Vojvodina i u kojoj bismo imali šansi. Teško je porediti, ali u to vrijeme Portland San Antonio i Kil su bili čudovišta - istakao je Milošević, koji je vodio Lovćen u mečevima za pamćenje prije 20 godina.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. oktobar 2024 05:42