Anita Marton sa trenerom i organizatorom mitinga / -FOTO: ASCG
29/04/2023 u 21:30 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Miting bacača kugle "Memorijal Nedjeljko Burzanović" sjutra u Draževini

Glavna zvijezda mitinga i ove godine će biti svjetska i evropska vicešampiona Anita Marton iz Mađarske

Tradicionalni međunarodni miting bacača kugle "Draževina 2023 – Memorijal Nedjeljko Burzanović" biće održan sjutra sa početkom u 10 časova u istoimenom podgoričkom selu nadomak Podgorice, u Lješanskoj nahiji.

Po prvi put će u svojoj petnaestogodišnjoj istoriji ovo prestižno takmičenje biti održano bez svog osnivača i utemeljivača Neđeljka Burzanovića, koji je nedavno preminuo, pa je miting dobio memorijalni karakter i ubuduće će se održavati pod imenom ovog sportskog zaljubljenika i atletskog pregaoca.

Organizatori očekuju učešće više od 60 takmičara iz Srbije, Makedonije, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Glavna zvijezda mitinga i ove godine će biti svjetska i evropska vicešampiona Anita Marton iz Mađarske, koja je rekord od 19,63 metra postavila 30. aprila 2017. godine. U muškoj konkurenciji rekorder je Hamza Alić iz Zenice sa rezultatom 21,07 metara, koji je postigao na prvom mitingu 28. aprila 2008. godine.

Bacači kugle nadmetaće se u kategorijama veterana, pionira, pionirki, mlađih juniora, mlađih juniorki, juniorki, juniora, seniorki i seniora.

Prošlogodišnji pobjednici mitinga u konkurenciji seniora bili su Tomaš Đurović iz AK Podgorica sa rezultatom 19 metara i Anita Marton sa 18,24.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 19:21