Senko Župljanin i Zorica Đoković / -FOTO: MOSI 2024
13/07/2024 u 18:07 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

"MOSI u srcu objektiva" Senka Župljanina

Tematska izložba poznatog fotoreportera i dopisnika Sportskog žurnala iz Novog Pazara, sa preko sto fotografija sa temom Međuopštinskih omladinskih sportskih igara otvorena u Užicu

U Gradskom kulturnom centru u Užicu otvorena je izložba fotografija sa tematikom Međuopštinskih omladinskih sportskih igara "MOSI u srcu objektiva", autora Senka Župljanina, poznatog fotoreportera i dopisnika Sportskog žurnala iz Novog Pazara.

 

Ovo je peta tematska izložba popularnog Senka, jednog od zaštitnih lica najveće smotre amaterskog sporta u regionu u poslednje vrijeme, koji je, kako sam kaže "prije dvadesetak godina slučajno došao na MOSI i zaljubio se u Igre sa tromeđe". Za to vrijeme napravio je više hiljada fotografija, a na ovoj izložbi izložio ih je nešto više od stotinu.

-Svaka fotografija ima svoju priču, na svakoj se vidi emocija koju pokazuje sportista, tu su radosti pobjednika, suze poraženih...Bilo je veoma teško odabrati slike koje će biti prezentovane na ovoj izložbi. Rad na sportskoj fotografiji je veliki izazov. Svaki detalj je bitan. Važno je da onaj ko je gleda osjeti dio emocija koje ima osoba sa slike, rekao je Senko Župljanin, koji svojim objektivom bilježi ne samo ono što se dešava na sportskim borilištima, već i oko njih.

image

Posjetioci izložbe

-FOTO: MOSI 2024

Senko i fotoaparat su jedan neraskidiv spoj. Senko bez fotoaparata - to je već nezamisliva "slika".

-Zahvalio bih se domaćinima MOSI što su prepoznali značaj i omogućili mi postavku ove izložbe, moje pete sa temom MOSI. Do sada sam imao na desetine raznih izložbi, ali ove sa tematikom MOSI su mi najdraže. Slike sa MOSI su ne samo u srcu mog objektiva, već i u mom srcu, rekao je Senko Župljanin, za koga je očigledno sportska fotografija prvo ljubav, pa tek onda posao.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. septembar 2024 00:31