Završena smotra sportista sa tromeđe / -FOTO: MOSI 2024
14/07/2024 u 11:34 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Užice sveukupni pobjednik 59. MOSI 2024.

Od sportista iz Crne Gore prvim mjestima su se okitili samo atletičari i atletičarke Bijelog Polja, druga mjesta pripala su rukometašima i odbojkašima na pijesku Bijelog Polja i strijelcima Kolašina, dok su bronze pripale rukometašicama Mojkovca i strelkinjama Kolašina

Sportisti Užica sveukupni su pobjednici 59. Međuopštinskih omladinskih sportskih igara, koje su danas, nakon pet takmičarskih dana, uz učešće oko 2.500 mladića i djevojaka iz 28 opština i gradova Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Srbije završene u ovom gradu. Drugo mjesto u generalnom plasmanu zauzeli su sportisti Prijepolja, a treće Bajine Bašte. Isti poredak je bio i u muškoj konkurenciji, dok su u ženskoj iza sportiskinja Užica mjesta na pobjedničkom postolju zauzeli Sokolac i Novi Pazar.

Od sportista iz Crne Gore prvim mjestima su se okitili samo atletičari i atletičarke Bijelog Polja, druga mjesta pripala su rukometašima i odbojkašima na pijesku Bijelog Polja i strijelcima Kolašina, dok su bronze pripale rukometašicama Mojkovca i strelkinjama Kolašina.

Za najuspješniju takmičarku na 59. MOSI proglašena je Sara Đokić, atletičarka iz Ivanjice koja je osvojila tri zlatne medalje - u trkama na 100 m, 200 m, uz novi rekord Igara i štafeti 4x100m, dok je najbolji sportista u Užicu bio atletičar Prijepolja Emir Rovčanin, sa dva zlata - u skoku u vis i troskoku i jednim srebrom u skoku u dalj.

Za najkompletniju gostujuću ekipu proglašena je ekipa Pljevlja.

Na MOSI u Užicu nastupilo je ukupno 306 ekipa - 208 u muškoj i 98 u ženskoj konkurenciji, a odigrano je ukupno 696 utakmica.

Nakon zavšetka svečanog zatvaranja i dodjela pehara i medalja, zastavu MOSI preuzeli su sportisti Višegrada, domaćina narednih, jubilarnih 60. MOSI, koje će se održati 2025. godine u gradu na Drini.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
MOSIMOSI 2024
04. septembar 2024 18:24