Bogdan Petričević i Pero Milošević / -FOTO: RK LOVćEN
15/10/2023 u 19:48 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Petričević: Ne idemo u Norvešku spuštenog garda

Iskusni bek vjeruje da Lovćen ima šansu protiv Elveruma

Specijalna pozivnica ljetos je dodijeljena RK Lovćen, uprava je nakon toga zasukala rukave, dovela nekoliko pojačanja i uradila sve da ekipa spremna dočeka šest zagarantovanih utakmica u EHF Evropskoj ligi, ali i da se predstavi u lijepom svijetlu.

Ne može šampion Crne Gore istina nikom da prijeti, pogotovo ne njemačkom velikanu Flensburgu koji je druga dimenzija, ali će šansu tražiti u duelima protiv Elveruma i Kadetena. Prvi susret tim Pera Miloševića odigraće u utorak (18.45) u Norveškoj protiv Elveruma.

- Skoro tri mjeseca se spremamo za ovo takmičenje. Sa radošću i nestrpljenjem čekamo prvu utakmicu. Sigurno da nas čeka jako težak duel. Elverum je ekipa koja je po mnogo čemu ispred nas, ali ne idemo spuštenog garda. To nama Cetinjanima i Crnogorcima nije u krvi – kazao je bek Bogdan Petričević, jedan od povratnika u matični klub ovog ljeta.

Prošle sezone Elverum je igrao i Ligu šampiona i pripada mu uloga favorita, ali Petričević vjeruje da Lovćen može da parira.

- Vidimo našu šansu. Kompletni smo i nadamo se povoljnom rezultatu. U deficitu smo što se tiče odigravanja kvalitetnih utakmica, jer Elverum igra jako prvenstvo, a nama su evropski mečevi najjači izazovi ove sezone. Elverum je protiv Kolstada, koji je sastavljen od norveških reprezentativaca i projektovan za sami vrh Evrope, igrao do posljednjeg minuta, što dosta govori o kvalitetu ekipe - istakao je je Petričević.

Ekspedicija Lovćena za Norvešku putuje sjutra preko Albanije i Poljske. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. oktobar 2024 05:46