Рукометашице се припремају за Токијо / - РСЦГ
01/06/2021 u 12:14 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Познат шири списак "лавица" за Олимпијске игре у Токију

„Лавице“ припреме за треће учешће на највећој свјетској смотри спортиста почињу 10. јуна, а наступ у Токију отвориће дуелом против Анголе, који је на програму 25. јула

Селекторка рукометне женске сениорске репрезентације Бојана Поповић објавила је списак од 19 играчица које конкуришу за мјесто у тиму за Олимпијске игре које ће од 25. јула до 8. августа бити одржане у Токију.

„Лавице“ припреме за треће учешће на највећој свјетској смотри спортиста почињу 10. јуна, а наступ у Токију отвориће дуелом против Анголе, који је на програму 25. јула. Ривали у групи су још Холандија, Норвешка, Јапан и Јужна Кореја, а пласман у четвртфинале избориће четири првопласиране селекције.

У односу на састав који је на квалификационом турниру у Подгорици изборио визу за Токио, селекторка Поповић поново може да рачуна на средњег бека Милену Раичевић и голманку Марину Рајчић, које се враћају након паузе због порођаја.

На списку селекторке Поповић су голманке Љубица Ненезић (Дунареа Браила, Румунија), Марта Батиновић (Рамнику Влчеа, Румунија), Анастасија Бабовић (Дунајварош, Мађарска) и Марина Рајчић (Будућност), крила Мајда Мехмедовић (Будућност), Дијана Мугоша (Подравка, Хрватска), Ивона Павићевић (Будућност), Јованка Радичевић (Будућност), Нина Булатовић (Јагодина, Србија) и Дијана Ујкић (Глориа Бузау, Румунија), бекови Ђурђина Јауковић (Брест, Француска), Јелена Деспотовић (Дебрецин, Мађарска), Итана Грбић (Будућност), Милена Раичевић (Будућност), Матеа Плетикосић (Крим, Словенија) и Андреа Кликовац (ЦСМ Букурешт, Румунија), те пивоти Татјана Брновић (Будућност), Николина Вукчевић (Будућност) и Ема Рамусовић (Будућност).

На ширем списку су и сређи бек Наташа Ћоровић и лијеви бек Илда Кепић, играчице које нијесу пријављене за наступ на Олимпијским играма у Токију, али ће бити дио тима током припрема, јер стручни штаб на њих рачуна у наредном периоду.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 22:01