Novi izazov za Dilana / -FOTO: TODOR ZEčEVIć
17/04/2024 u 14:01 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Prašović za titulu WBC u Njemačkoj

Crnogorski bokser će se 11. maja u Kelnu protiv naturalizovanog Francuza Murada Alijeva boriti za drugu po značaju titulu WBC international silver u superteškoj kategoriji

Crnogorskog boksera Dilana Prašovića u narednom periodu očekuje paklen ritam. Snažni Novljanin se trenutno nalazi na završnim pripremama u Beogradu sa bokserskog reprezentacijom Crne Gore za Evropsko prvenstvo, čiji će domaćin od 18. do 28 aprila biti glavni grad Srbije.

Odmah nakon nastupa na šampionatu Starog kontinenta Dilan će se vratiti u Crnu Goru, gdje će nastaviti sa radom za još jedan veliki izazov u karijeri, pošto ga 11. maja u Njemačkoj, u Kelnu očekuje borba protiv Francuza Murada Alijeva za titulu šampiona WBC international silver u superteškoj kategoriji. Zahvaljujući konekcijama njegovog menadžera Todora Zečevića, koji je stupio u kontakt sa najvećom promoterskom kućom u Njemačkoj - Univerzum boksing promoušen dogovor je postignut - Alijev i Prašović će se sastati u glavnoj borbi bokserskog spektakla u Kelnu - "Univerzum boksing najt".

image

Todor Zečević

-FOTO: BSCG

-Nakon uspješnih pregovora sa najvećom promoterskom kućom u Njemačkoj dogovorena je borba za drugu po značaju titulu WBC international silver u superteškoj kategoriji. Njemci su prepoznali kvalitet našeg borca, a mi smo pristali na borbu iako se radi o veoma opasnom rivalu, koji do sada nije poražen na profi ringu. Međutim, svjesni smo da se do vrha dolazi preko najboljih, rekao je Todor Zečević, menadžer Dilana Prašovića, koji je do sada na profi ringu imao 20 borbi, u kojima je zabilježio 17 pobjeda - 14 nokautima i tri poraza, od Britanaca Lorensa Okolija i Ajsaka Čemberlena, oba u Londonu i Rusa Alekseja Papina u ruskom gradu Omsk.

Njegov rival je pored nesumnjivog kvaliteta koji posjeduje, skrenuo pažnju na sebe i za vrijeme poslednjih Olimpijskih igara u Tokiju, gdje je nezadovoljan odlukom sudije da ga diskvalifikuje u drugoj rundi četvrtfinala, nakon što je udario glavom Britanca Frejzera Klarka u znak protesta odbio da napusti ring. Na nagovor organizatora najprije se smirio, otišao u svlačionicu, a onda se ubrzo vratio i nastavio protest sjedeći na podu ringa oko sat vremena. Razočaran što je zbog sudijske odluke ostao bez olimpijske medalje 28-ogodišnji Alijev je odmah po završetku Igara u Japanu prešao u profi boks i do sada imao deset borbi i u svih deset je izašao kao pobjednik.

Kao amater osvojio je i titulu vicešampiona na Evropskim igrama u Minsku 2019. godine.

Alijev je porijeklom Azerbejdžanac, rođen 31. jula 1995. godine u Moskvi i sa šest godina se sa roditeljima kao izbjeglica preselio u Francusku, a naturalizovani Francuz je postao sa 22 godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 14:59