Зоран Рогановић / - Фото: Дан
26/10/2021 u 13:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рогановић води у Тунис комбиновани састав

Турнир у склопу ЕХФ седмице, од 4. до 6. новембра, биће корисна провјера за црногорске рукометаше пред Европско пренство

Рукометаши Црне Горе ће у склопу ЕХФ седмице од 4. до 6. новембра учествовати на турниру у Тунису, гдје ће одмјерити снаге са домаћином, затим Шваjцарском и Зеленортским острвима.

Биће то прво окупљање изабраника Зорана Рогановића након маjа и успjешно завршених квалификациjа за Европско првенство 2022. године, у коjима су побjедом против Румуниjе у Подгорици, изборили учешће на смотри наjбољих селекциjа Старог континента.

За предстоjећу акциjу, Рогановић рачуна на 17 играча.

На списку су голмани: Небојша Симић, Миле Мијушковић, Никола Матовић, пивоти: Небојша Симовић, Лука Вујовић, крила: Милош Вујовић, Филип Вујовић, Марко Ласица, Мирко Радовић, бекови: Арсенија Драгашевић, Милош Божовић, Стефан Вујовић, Божо Анђелић, Радојица Чепић, Стефан Чавор, Бранко Вујовић и Ристо Вујачић.

Рогановић се за ову акциjу одлучио за комбиновани састав, како би прилику да се докажу добили и играчи коjи нису били на претходним окупљањима или нису имали значаjниjу минутажу.

Окупљање националног тима планирано jе за 1. новембар.

Репрезентациjа ће до 3. новембра и одласка за Тунис тренирати у Подгорици.

Црна Гора ће првог дана турнира, 4. новембра играти против Шваjцарске, дан касниjе на програму jе дуел против Туниса, а противник у посљедњем колу, 6. новембра jе репрезентациjа Зеленортских острва.

Турнир у Тунису ће бити одлична провјера пред Европско првенство у јануару, на којем ће Црна Гора играти у Дебрецину против Данске, Словеније и Сјеверне Македоније.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 14:08