Никола Ружић и Дамјан Лијешевић / - фото: Боксерски савез
12/08/2021 u 17:13 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ружић нови селектор боксерске репрезентације

Бошко Драшковић поднио оставку због пословног ангажмана

Никола Ружић је замијенио на мјесту селектора боксерске репрезентације Црне Горе Бошка Драшковић, који је поднио оставку због новог пословног ангажмана.

Никшићанин је након напуштања мјеста шефа струке казао да је у селекторски позив уткао сву страст и посвећеност коjа га је пратила и током боксерских дана.

Неизмjерно сам поносан на успjехе коjе су боксери у протекле четири и по године постигли у рингу, на сва одличjа коjима су окитили себе и мене. Задовољство ми представљаjу и промjене у самом Савезу и опстанку моjе идеjе, коjа ме водила од самог почетка, да боксер мора да буде на првом мjесту, jер смо ми ту због њих, а не они због нас. Моjе дjеловање ће се наставити кроз боксерски клуб Никшић и то ме неизмjерно радуjе, jер све ово што данас jесам, изградио сам кроз ову племениту вjештину. У складу са своjим могућностима ћу и убудуће бити на располагању репрезентациjи – рекао је Драшковић.

Управни одбор је једногласно, на предлог предсједника Боксерског савеза Црне Горе, Александра Клеменка, за новог селектора изабрао Ружића.

Никола већ дуги низ година ради са боксерима, при чему jе баш из БК Будва изњедрио Европске и свjетске шампионе.

Велика обавеза. Даћу све од себе да повјерење максимално оправдам. Амбициjе су увиjек велике, а jош већи рад jе пред нама. Вjеруjем да ће наши боксери обрадовати нациjу на следећим Олимпиjским играма у Паризу. Досадашњем селектору, Бошку Драшковићу, мом уваженом колеги и приjатељу, желим сву срећу у даљем раду. Сигуран сам да ће он увиjек моћи да пружи велики допринос црногорском боксу – рекао је Ружић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 05:19