Miloš Todorović / -FOTO: BSAFF
13/10/2024 u 19:47 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Todorović: BSAFF ima lijepu budućnost, dovešćemo i svjetske sportske legende

Pohvale za organizaciju stižu sa svih strana, a pripreme za treći festival već počele

Utisci se još sumiraju, ali nakon pohvala sa svih strana, od učesnika, prijatelja i sportskih legendi može se konstatovati - drugi BSAFF (Budva sports and arts film festival), koji je odžan od 26. do 29. septembra, dobio je visoku ocjenu za organizaciju.

Drugu godinu uzastopno iz Budve je poslata najljepša slika u svijet i prikazana su 43 filma iz 16 država. Nagrađeni su najbolji filmovi u sedam kategorija, a najznačajniju Gran pri nagradu dobio je crnogorski film "Na zlatnim skalama Olimpijski Herceg Novi", autora Ivice Vidanovića, koji će biti prikazan i na završnom festivalu u Milanu, od 5. do 9. novembra.

Budva i Crna Gora su ponovo okupili elitu ne samo iz regiona, već iz cijelog svijeta.

- Na najbolji način promovisali smo grad, državu, turizam, sport i kulturu, a zadovoljstvo je veće jer je naš film "Na zlatnim skalama Olimpijski Herceg Novi" dobio Gran pri nagradu i biće prikazan u Milanu. Takođe, drago mi je da su nagrađeni i filmovi iz BiH, Srbije i Sjeverne Makedonije i da će eks Jugoslavija biti u jakom sastavu prisutna na završnom festivalu – kazao je direktor BSAFF-a Miloš Todorović.

I mada se utisci sa drugog festivala još sumiraju, pripreme za treći su već počele.

- Dvije godine festivala su za nama, pohvale za organizaciju nam prijaju, ali već pravimo planove za treći. Želimo da BSAFF iz godine u godinu raste, da bude sve bolji, da imamo još više filmova u konkurenciji za nagrade i da neki novi autori sa ovog podneblja dobiju priliku da se pojave sa svojim filmom u Milanu – istakao je Todorović.

image

Učesnici drugog BSAFF-a

-FOTO: BSAFF

Bez podrške COK-a, Ministarstva sporta i mladih, Opštine Budva, HG Budvanska rivijera, te generalnog sponzora firme Proteini.si, organizacija BSAFF bila bi nemoguća. Ovako, BSAFF ima lijepu budućnost.

- Budva Sport & Art Film Festival kreiran je 2023. godine s misijom da promoviše sport, umjetnost i kulturu kroz film. U saradnji s organizacijom FICTS (Federation Internationale Cinema Television Sportifs), koja broji preko 130 članova, Crna Gora je ponosno postala dio ove prestižne mreže. Zahvaljujući najviše COK-u, na čelu predsjednikom Duškom Simonovićem i potpredsjednici Opštine Budva Jasni Dokić koji su prepoznali značaj festivala i koji su bili velika podrška uspjeli smo u svojoj misiji, uz naravno i podršku Ministarstva sporta i mladih, HG Budvanska Rivijera i generalnog sponzora Proteini.si Crna Gora. Stoga, vjerujem da će se festival razvijati i biti još bolji, i da ćemo osim legendi iz regiona imati prilike da na nekom od narednih ugostimo i svjetske sportske legende – poručio je Todorović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. oktobar 2024 19:47