/ -
11/09/2023 u 15:47 h
Dan PortalDan Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Žreb za EP u vaterpolu: Crna Gora u Diviziji 1

Prvak Evrope obezbijediće plasman na Olimpijske igre. Ako titulu osvoje Mađarska, Grčka ili Francuska, koje već imaju olimpijsku vizu, sljedeća najbolje plasirana selekcija naći će se u Parizu 2024

Žreb grupa na Evropskom prvenstvu u vaterpolu, koje se igra u izraelskom gradu Netanji od 3. do 16. januara naredne godine, održaće se sjutra od 16 časova.

Biće to prvi šampionat u novom formatu – sa selekcijama koje su raspoređene u dvije divizije, na osnovu rezultata na prethodnom prvenstvu i kvalifikacija. Osam najboljih timova činiće Diviziju 1, a ostalih osam Diviziju 2.

Selekcije iz obje divizije biće podijeljene u dvije grupe sa po četiri reprezentacije.Prva dva tima iz grupa Divizije 1 plasiraće u četvrtfinale, dok se trećeplasirani i četvrtoplasirani timovi u osmini finala sastaju sa prva dva tima iz grupa Divizije 2. Crna Gora je u Diviziji 1, a žrijeb čeka iz četvrtog šešira.

Divizija 1

Šešir 1: Hrvatska, Mađarska

Šešir 2: Španija, Italija

Šešir 3: Grčka, Francuska

Šešir 4: Crna Gora, Gruzija

Divizija 2

Šešir 5: Holandija, Njemačka, Srbija, Rumunija

Šešir 6: Izrael, Malta, Slovačka, Slovenija

Prvak Evrope obezbijediće plasman na Olimpijske igre. Ako titulu osvoje Mađarska, Grčka ili Francuska, koje već imaju olimpijsku vizu, sljedeća najbolje plasirana selekcija naći će se u Parizu 2024.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 14:47