Karlos Alkaraz / -FOTO: EPA
17/08/2024 u 10:44 h
D.B.D.B.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Alkaraz: Bilo je toliko frustrirajuće

Španac sumirao utiske nakon eliminacije iz Sinsinatija

Nije Karlos Alkaraz u drugom kolu mastersa u Sinsinatiju bio ni sjenka igrača koji je osvojio Roland Garos i Vimbldon, te stigao do finala Olimpijskih igara. To je itekako znao da iskoristi iskunsni, 37-godišnji Gael Monfis i porazio je trećeg tenisera svijeta 2:1(4:6, 7:6(7:5), 6:4).

U izjavi posle meča Alkaraz je istakao da je bio neprepoznatljiv na terenu.

-Bilo je toliko frustrirajuće da nijesam želio više ni da budem na terenu. Nekada ljudi gube kontrolu, sada sam to bio ja. Jednostavno, nijesam mogao da igram. Iskreno, mislim da sam dobro trenirao. Prethodnih dana, osjećao sam se sjajno, dobro sam osjećao lopticu, kretao se dobro. Ne znam šta se desilo. Ne znam otkuda ovakav osjećaj, ali nijesam mogao da se kontrolišem. Nijesam mogao da budem bolji. Imao sam osećaj da je bilo nemoguće pobjediti.- kazao je četvorostruku Grend slem šampion.

Prokomentarisao je Alkaraz situaciju kada je u bijesu polomio reket.

 -Nekoliko puta sam imao taj osjećaj da želim da polomim reket. Nikad mi se to ranije nije desilo, jer sam u tim situacijama bio u stanju da se kontrolišem. Većinom mi uspjeva da se kontrolišem. Danas imam osjećaj da nisam bio u stanju da se kontrolišem, jer, kao što sam rekao, imao sam osjećaj da uopšte ne igram tenis. Neki igrači, ustvari većina igrača tokom karijere ne mogu da se kontrolišu u pojedinim momentima. Bio je to jedan takav trenutak za mene.-  rekao je 21-godišnji Španac.

 Smatra Alkaraz da ga prekid duela zbog kiše nije poremetio.

 -Trudio sam se da ne mislim o prethodnom dijelu meča. Nastojao sam samo da se dobro oporavim, da se odmorim. U četvrtak nijesam dobro igrao, mislim da je najduža razmena bila pet udaraca. Tako da nisam imao dobar osjećaj. Pomislio sam, ‘odmori se, sjutra je drugačiji dan, biće vjerovatno bolje‘. Ali to se nije dogodilo.-zaključio je prošlogodišnji finalista takmičenja u Ohaju.

Alkaraza sada očekuje pripremni period uoči početka US open-a, koji je na programu od 26. avgusta do 8. septembra.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 11:45