Karlos Alkaraz / -FOTO: EPA
30/08/2024 u 13:25 h
D.B.D.B.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Alkaraz: Ne znam kako da se kontrolišem, um mi je kao tobogan

Treći teniser svijeta govorio je o tome kako se osjeća nakon eliminacije sa Ju-Es open-a

Karlos Alkaraz senzacionalno je eliminisan u drugom kolu Otvorenog prvenstva SAD-a, pošto ga je ubjedljivo savladao Holanđanin Botik van de Zandšlup 3:0(6:1, 7:5, 6:4). 

-Ono što osjećam je da sam mentalno napravio korake unazad na ovoj turneji i ne razumijem zašto. Ne znam kako da se kontrolišem i za mene je to problem. Moram da vidim šta mi se tačno dešava.- prokomentarisao je Alkaraz svoje trenutno stanje. 

Pričao je Španac i o rezultatima tokom ljeta. 

-Ljeto je bilo veoma zahtjevno, imao sam svoje trenutke isključenosti. Možda je meni kao čovjeku potrebno više vremena. Možda mi gust raspored ne odgovara. Možda nisam imao energiju koju sam mislio da ću imati. Treba mi još slobodnih dana prije nego što se suočim sa grend slem turnirima.-kazao je Alkaraz. 

Naglasio je šampion Roland Garosa i Vimbldona da mora da poradi na samokontroli. 

-Igrao sam protiv svog rivala i protiv sebe. Bilo je emocija koje nisam mogao da kontrolišem. Moj um je bio tobogan i moram ovo da poboljšam. Kada sam htio da se vratim bilo je kasno. Nije prvi put. Tako sam se osjećao, moram da naučim i razmislim o ovome. Imao sam problema sa distancom i mnogo puta nijsam dobro osećao loptu.- konstatovao je olimpijski vicešampion iz Pariza na kraju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 13:04