Novak Đoković / -FOTO: EPA
13/09/2024 u 14:23 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Đoković: Nećemo se opustiti i trudićemo što brže da dobijemo Grčku

Olimpijski šampion srećan je što će posle dužeg vremena imati priliku da igra pred domaćim navijačima

Predvođena olimpijskim šampionom Novakom Đokovićem, teniska reprezentacija Srbije biće apsolutni favorit protiv Grčke u meču za ostanak u Svjetskoj grupi, koji se igra za vikend u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Bez svog prvog reketa Stefanosa Cicipasa, Grčka teško da može ozbiljnije da parira Srbiji, ali Đoković i drugovi ništa ne žele da prepuste slučaju.

Žreb je odlučio da će u subotu prvi meč odigrati Miomir Kecmanović i Aristotelis Tanos, trenutno 713. igrač svijeta, a posle njih će na teren izaći Novak Đoković i Janis Ksilas, trenutno 770. teniser planete. U nedjelju se prvo igra dubl za koji su prijavljeni Hamad Međedović i Novak Đoković, odnosno Petros Cicipas i Demetris Azoides.

Posle parova, slijede preostala dva singla. Prema rasporedu, Đoković će igrati protiv Tanosa, a Kecmanović sa Ksilasom.

Olimpijski šampion Novak Đoković srećan je što će posle dužeg vremena imati priliku da igra pred domaćim navijačima.

- Nije garant ako sam sto posto spreman da osvojim bilo šta, ali su mi šanse veće nego kada nisam spreman. Sve mora da se zasluži, svaka godina je izazov. Olimpijsko zlato je najveći uspjeh moje karijere zbog intenziteta emocija, to je nešto čime se najviše ponosim. Imamo najjači mogući tim ovog vikenda, ali je bitno da i mladi teniseri osjete kult i duh reprezentacije. Imamo sjajne juniore koji su bilježili odlične rezultate, važno je da se osjeti pripadnost timu i grbu koji nosimo na dresu. Nadamo se da možemo da inspirišemo i motivišemo mlađe igrače - rekao je Đoković. - Iako Cicipas nije tu, mi se nećemo opustiti i trudićemo se što brže da ih dobijemo - dodao je Đoković.

Najbolji srpski teniser želi da uživa u Dejvis kupu.

- Nemam nikakve planove, samo mislim na Dejvis kup. Zaista želim da uživam jer u zavisnosti od formata i kako će se stvari odvijati u narednim godinama, možda i posljednji put bude pred domaćom publikom u Dejvis kupu - kazao je Đoković i izrazio i zadovoljstvo zbog otvorenog treninga, danas od 16.30 sati.

Selektora Viktora Troickog raduje što će skoro svi najbolji igrači Srbije biti u Beogradu.

- Vjerujemo i idemo na pobjedu protiv oslabljenog tima Grčke. Za "Pionir" nas vezuju lijepe uspomene, igrali smo protiv Kazahstana tamo i pobijedili. Jesmo favoriti, ali nećemo se opustiti - istakao je Troicki.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 00:55