Novak Đoković u osmini finala / EPA-EFE-CAROLINE BLUMBERG
02/06/2024 u 03:35 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Đoković u spektaklu nadjačao Musetija za osminu finala RG

Nesalomivi srpski as u maratonskih pet setova slavio u meču koji je trajao do tri sata i šest minuta poslije ponoći

Igrao je Lorenco Museti jedan od najboljih mečeva u životu, vodio sa 2:1, ali šampion se nikada ne predaje - Novak Đoković je režirao preokret i slavio u maratonskih pet setova - 7:5, 6:7, 2:6, 6:3, 6:0, nakon četiri sata i 29 minuta.

Slavio je najbolji teniser svijeta pobjedu za plasman u osminu finala Rolan Garosa u meču koji je završen u tri sata i šest minuta poslije ponoći! 

Bio je to meč za uživanje, meč koji je imao sve što tenis može da ponudi i koji je oduševio publiku na "Filip Šatrijeu". Na kraju Novak je Musetija koji je ostao bez snage u petom setu počastio krompirom i poslao na spavanje. A on nastavlja pohod ka odbrani titule u Parizu i pohod ka 25. grend slemu.

U osmini finala rival Đokoviću će biti Argentinac Fransisko Serundolo, sa kojim se do sada nije sastajao. Imaće Novak dan odmora, ali pobjeda protiv Musetija u najboljem meču dosadašnjeg dijela Rolan Garosa mnogo će značiti braniocu titule na psihološkom planu pred drugu nedjelju na turniru. Prvu je Novak uspješno arhivirao.

- Moram da kažem respekt velikom ratniku Musetiju za meč koji je bio igran ovako kasno ili rano ujutru. Ali rekao sam mu na kraju meča da je ovo nevjerovatno, bio je spreman da pobijedi, prišao je vrlo blizu. Mogu reći da je on bio bolji na početku četvrtog seta, nisam imao rješenja za njegovu igru, odlično je igrao, sve što je radio je radio sa velikim kvalitetom. Bilo je to jako teško. Moram reći hvala vama jer ste mi dali energiju u četvrtom setu, bio sam drugi igrač zbog vas. Ovo je nevjerovatno da ste ostali. Tri ujutru. Mnogo djece koja treba da spavaju, koji su mladi. Ali hvala vam, hvala za najljepši meč sa najviše uzbuđenja koji sam igrao ovdje. Hvala! Toliko adrenalina imam, ako imate neku žurku, dolazim, pravimo je - rekao je Đoković posle velike pobjede.

Na grend slemovima Novak daje sve od sebe. I nikada se ne predaje. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. septembar 2024 22:48