Aleksej Popirin / -FOTO: EPA
31/08/2024 u 08:45 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Popirin: Nevjerovatan osjećaj

Među 16 najboljih prošli Kasper Rud, Tejlor Fric, Brendon Nakašima i Aleksander Zverev

Sijao je od sreće Aleksej Popirin nakon najveće pobjede u karijeri. Pobjede protiv grend slem rekordera, olimpijskog šampiona i najvećeg tenisera koji je držao reket u rukama - Novaka Đokovića. Nakon dva poraza srušio je 28. igrač na ATP listi srpskog tenisera u trećem okršaju na grend slem turnirima.

- Iskreno ne znam šta da kažem. Možda sam ovaj put imao malo više sreće. Bilo je šansi i u Australiji i na Vimldonu. Tada ih nisam iskoristio, sada jesam i to je to - rekao je Popirin.

Prvi put Australijanac, koji je nedvano osvojio Masters u Montralu uspio je da se plasira u osminu finala nekog grend slema.

- Konačno sam probio i tu granicu. Nevjerovatan je osjećaj što sam to uradio protiv najboljeg igrača svih vremena - kazao je Popirin. 

Nije se uplašio da će se Đoković vratiti posle vođstva 2:0.

- Sve te stvari su bile u mojoj glavi. Nije igrao najbolji tenis. Čekao sam da počne. Imao sam osjećaj da je baš počeo u trećem setu, ali tada sam i ja popustio. Nisam mogao da pogodim prvi servis. Bezbroj puta se vraćao posle 0:2 i nisam želio da to učini protiv mene. To mi je prolazilo kroz glavu. To mi je bila i dodatna motivacija, da uzmem četvrti set. Morao sam da bodrim sam sebe, da se dižem, da opsujem sebe da se podignem i uspio sam. 

Popirin je tek drugi Australijanac koji je dobio Đokovića na najvećim turnirima još od Lejtona Hjuita i 2006. godine.

- Čast je biti u istoj liniji sa Lejtonom. Dobar osjećaj. Mislim da sam jedini Australijanac koji je uz Hjuita osvojio Masters, i to je sjajno! Nadam se da ću nastaviti tako, da uradim još stvari koje je Lejton uradio - poručio je Popirin. 

Rival Popirinu u borbi za četvrtfinale biće Amerikanac Frensis Tijafo, a meč osmine finala zakazali su i Norvežanin Kasper Rud i Amerikanac Tejlor Fric, osmi i 12. igrač svijeta. Rud je režirao veliki preokret protiv Kineza Junčenga Šanga - 6:7, 3:6, 6:0, 6:3, 6:1, dok je Fric nadigrao Argentinca Komesanu sa 6:3, 6:4, 6:2.

Domaću publiku pored Tijafoa i Frica obradovao je i Brendon Nakašima, 50. igrač na ATP listi koji je eliminisao osvajača bronze na OI, Italijana Lorenca Musetija - 6:2, 3:6, 6:3, 7:6.

Rival Nakašimi u osmini finala biće Njemac Aleksander Zverev, koji je opravdao ulogu favorita protiv Tomasa Martina Ečeverije - 5:7, 7:5, 6:1, 6:3.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 10:16