/ foto youtube
17/10/2023 u 17:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dačić: Podrška Kine po pitanju Kosova i Metohije od ključnog značaja za Srbiju

Dodao je i da podržava predsjednika Aleksandra Vučića u politici samostalne i nezavisne Srbije

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas u Pekingu da je za Srbiju od ključnog značaja podrška Kine kada je reč o vitalnim pitanjima, kao što je Kosovo.

- Vučić je na početku sastanka sa Sijem rekao da ćemo se međusobno podržavati, a nama je od vitalnog značaja podrška Kine kada je riječ o vitalnom pitanju Kosova i Metohije- rekao je Dačić, piše Kosovonline.

On je ocijenio da odnose dvije zemlje uglavnom klasfikuje to da li postoje sporazumi između njih, ističući da su današnjim događajem Kina i Srbija zaokružile sve ono što se dešavalo poslednjih 10 godina.

- Veoma je važno reći da će Kina, po riječima kineskog predsjednika, biti uz nas u teškim trenucima po teškim pitanjima. Možda neko to pokupšava da stavi u kontekst političkih događaja, ali potpisivanje sporazuma o slobodnoj trgovini biće važno sa istorijskog stanovišta- rekao je Dačić.

Dodao je i da podržava predsjednika Aleksandra Vučića u politici samostalne i nezavisne Srbije. On je podsjetio da će sledeće nedelje biti održana sjednica SB UN o Kosovu, i da Srbiji veoma znači podrška Kine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 19:31