/ foto youtube
26/11/2023 u 18:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dačić: Pristici nikad bezobrazniji, ali nikad se nećemo odreći Kosova

Kako je naveo, nikada iz međunarodne zajednice nisu bili tako uporni u tome da Srbija poklekne i odrekne se Kosova

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić poručio je večeras da pretnje oko Kosova nikada nisu bile veće, otvorenije i bezobraznije, ali da se Srbija Kosova nikada neće odreći, piše Kosovoonline.

- Sve o čemu govorimo, kada je riueč o nacionalnim i državnim interesima, staje u jednu tačku – Kosovo i Metohija. Aleksandar Vučić i ja smo bili na prvoj liniji godinama i dobro znamo kako izgleda kada pokušavaju da uzmo nešto što je naše, kada otvoreno prijete našem narodu da će da ga isteraju iz njihovih kuća i njihove zemlje- rekao je Dačić na izbornoj konvenciji socijalista u Beogradu.

Kako je naveo, nikada iz međunarodne zajednice nisu bili tako uporni u tome da Srbija poklekne i odrekne se Kosova.

- Kažu nam - skinite teret sa vrata, biće vam lakše… Nikada pretnje nisu bile otvorenije, bezobzirnije i bezobraznije. Znaju da niko od nas, ni Vučić, ni ja, ni SPS, ni cijela naša koalicija - nikada se nećemo odreći Kosova i Metohije. Nikada nećemo priznati nezavisno Kosovo. Nema Kosova u UN, Srbi ostaju na Kosovou. Nema kapitulacije- istakao je Dačić.

Dodao je i da cijela međunarodna zajednica zna da Priština ne želi dogovor i kompromis, već samo nezavisnost Kosova, uz protjerivanje Srba, i toleriše ih i podržava u tome.

- Ovo su linije kojih ćemo se držati sa Vučićem dokle god budemo imali podrpšku naroda- poručio je lider socijalista.

Dodao je da to nije lako, zbog čega je potrebna stabilnost i jedinstvo građana. Naveo je da će nastaviti politika “odpriznavanja“ Kosova, kao i da je stav SPS protiv članstva Srbije u NATO-u, koji je bombardovao Jugoslaviju.

Primjetio je i da jedni iz opozicije kažu da Kosovo treba da se prizna, a drugi da vlast pošalje vojsku na Kosovo, samo, kaže, niko od njih ne govori da to nije dobro.

- Kosovo nikada neće biti nezavisno, ali ne želimo rat. Borićemo se i pobjeđivati da Srbi više ne stradaju, da pobjeđujemo bez prolivanja krvi- rekao je Dačić.

Naveo je da želi, ukoliko ga građani podrže, da bude premijer snažne i stabilne Srbije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:56