Ilustacija / - Н1
22/02/2022 u 22:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Драма у Београду: Авион умало није пао на ауто-пут

Путници нису ни били свјесни да им је живот у опасности, иако је авион почео да се пење у висине неуобичајено споро, након чега је прелетио крај писте на висини која је мања од 10 метара

Драма коју су секунде дијелиле да се претвори у трагедију догодила се у авиону "Флајдубаија" у петак око 14 часова на писти аеродрома "Никола Тесла".

Лет ФЗ1746 из Београда до Дубаија могао је да буде прекинут свега неколико минута након укрцавања путника, јер се летјелица "одлијепила" од писте сувише касно. Наиме, "боинг 737-8 МАКС" је праг писте прелетио на висини од свега неколико метара.

Како за Објектив наводи добро обавијештени извор, путници нису ни били свјесни да им је живот у опасности, иако је авион почео да се пење у висине неуобичајено споро, након чега је прелетио крај писте на висини која је мања од 10 метара.

 - Иако су пилоти урадили прорачун за полетање користећи цијелу дужину писте, што је 3.000 метара, из неког разлога нису полетјели са њеног почетка, већ са мјеста које се налази један километар низ писту, у правцу ауто-пута. У последњи час је избјегнута трагедија, јер је авион једва прелетио заштитну ограду и мало је фалило да заврши на ауто-путу. То би сигурно довело до страдања путника, посаде, а да не причамо о карамболу који би изазвао пад летјелице и погибији оних који су у том тренутку били на деоници ауто-пута надомак аеродрома - каже извор.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 01:07