Беливук / Фото: Архива
15/07/2021 u 07:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Клан Веље Невоље саслушавају данас

Пред тужиоцем због сумње да стоје иза два убиства

Вељко Беливук познатији као Веља Невоља и његови сарадници, данас ће бити саслушани пред Тужилаштвом за организовани криминал поводом проширења истраге која се води против њих, а која их сумњичи за још два убиства - Лазара Вукићевића и Александра Глигоријевића Пукија.

Kако сазнаје Блиц, они ће овог јутра из притвора бити спроведени на саслушање у Тужилаштво за организовани криминал, где ће имати могућност да изнесу своју одбрану поводом сумњи да су извршили још два убиства која им се стављају на терет.

Ово саслушање осумњичених биће друго од почетка истраге. Наиме, они су већ саслушавани 48 сати након хапшења поводом сумње да су организовали криминалну групу која је извршавала отмице и убиства на територији Србије, те и да су се бавили трговином дроге.

Како пише Блиц, они ће бити испитивани поводом околности решења о проширењу истраге против њих од 8. јула ове године.

У поменутом рјешењу против ове групе описано је на који начин су жртве намамљене и одвезене у кућу страве у Улици Ливадице у Ритопеку.

Из докумената тужилаштва произилази да су Вукићевић и Глигоријевић ликвидирани јер су припадали супарничкој екипи од оне коју је предводио Беливук и зато што су њени чланови пратили Беливука и Миљковића и наводно планирали њихово убиство.

- Осумњичени су 14. октобра 2020. године на превару, а у договору са Беливуком и Миљковићем, намамили Вукићевића да дође на састанак са Немањом Ђурићем у Радничку улицу у Београду, који га је потом одвео до куће у Ритопеку коју је припадницима Беливукове групе ставио на располагање Влада Драганић - наводи се у документу тужилаштва.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 03:32