Барикаде на Косову / - фото: Новости
24/09/2021 u 17:46 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Курти послао још специјалаца: Додатне трупе код Лепосавића

На блокади, дугачкој око три километра, гдје су на путу од Јариња према Лепосавићу постављени камиони и аутомобили, данас је било више специјалаца него претходих дана

На прелазу Јариње пети дан грађани сјевера Косова протестују против одлуке Приштине забрани улазак аутомобилима са српским регистарским таблицама, као и због слања специјалних косовских јединица на сјевер КиМ.

На блокади, дугачкој око три километра, гдје су на путу од Јариња према Лепосавићу постављени камиони и аутомобили, данас је било више специјалаца него претходих дана.

На прилазу блокади из правца Јариња, осим оклопних возила, репорер "Новости" уочио је распоређених тридесетак косовских специјалаца, којих има и на средини и на крају блокаде према Лепосавићу.

- Ријешени смо да останемо овдје. Ово је само наша реакција на одлуку приштинских власти са којом се не слажемо. Том одлуком се нама на сјеверу ускраћује слобода кретања - истичу окупљени.

image

Блокаде на Косову

- фото: Новости

На почетку блокаде постављени су шатори, а на неколико мјеста је наложена ватра коју су грађани одржавали од протекле ноћи. Стигли су и житељи Косовске Митровице, Звечана и Лепосавића, истрајни да остану док се специјалци не повуку и док се не укине забрна српских таблица.

Саговорници Новости истичу да не желе да изазивају инцидете, али се боје да то не ураде припадници косовске полиције, као што су то учинили у четвртак ујутру када су претукли тројицу Срба из села Бање код административног прелаза Брњак.

- Овим потезом, слањем специјалаца Росу, приштинске власти заправо желе да покоре сјевер Космета што су покушавали и протеклих двадесетак година - истичу грађани на барикадама.

Иначе, административни прелази Јариње и Брњак и даље су непроходни за моторни саобраћај и могуће је прећи само пјешке.

(Новости)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 03:20