Milorad Ulemek Legija / - SCREENSHOT YOUTUBE
05/07/2024 u 19:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Legija ostaje još dvije godine u najstrože čuvanom dijelu zatvora "Zabela"

Bivši komandant Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija (55), koji služi kaznu od 40 godina zatvora u požarevačkoj Zabeli, ostaće još dvije godine u najstrože čuvanom dijelu tog zatvora, takozvanom Alkatrazu.

- Viši sud u Beogradu, i to predsjednik suda, donio je rješenje kojim se prema osuđenom Miloradu Ulemeku produžava izdržavanja kazne zatvora u posebnom odjeljenju za izdržavanje kazne za krivična djela organizovanog kriminala. Izdržavanje kazne u ovom režimu, po ovom rješenju, može trajati najduže dvije godine. Protiv ovoga je dozvoljena žalba predsjedniku Apelacionog suda u Beogradu u roku od tri dana od prijema rješenja, s tim što žalba ne odlaže izvršenje -  potvrđeno je za Kurir iz Višeg suda u Beogradu.

Озлоглашени балкански затвори и приче са робије: Од Спужа, Идризова и Забеле до мистерије "Исусоваче"

Ulemek je, podsjetimo, osuđen na četiri maksimalne kazne od po 40 godina zatvora zbog organizovanja ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, krivičnih djela zemunskog klana, četvorostrukog ubistva na Ibarskoj magistrali, kao i zbog ubistva Ivana Stambolića i pokušaja ubistva Vuka Draškovića, prenose Nezavsine.

On je, podsjetimo, u pritvoru od 2004, a u "Alkatrazu" u kom važe posebno stroge mjere nalazi se od 2010. godine. Kako je Kurir pisao, on je bio prvi stanovnik ovog "zatvora u zatvoru".

- Na svake dvije godine, odluka o tome da li je ispunio "uslove" da bude prebačen u neki od "slobodnijih" paviljona Zabele se preispituje. Na svaku, kojom je Ulemeku Viši sud produžio mjeru boravka u najstrožem režimu, on se žalio Apelacionom sudu, ali su žalbe uvijek odbijene -  podsjeća sagovornik Kurira.

Inače, zbog toga što u ovom dijelu zatvora Zabela osuđenici nemaju pravo na ljubavnu sobu i bračne posjete, Legija je prošle godine stupio u štrajk glađu, ali ga je ubrzo i prekinu.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. septembar 2024 18:42