вељко беливук / -дан
26/04/2022 u 08:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Неизвјесно одржавање рочишта Беливуку и Миљковићу: Хапшење адвоката одлаже поступак

На претходном рочишту, адвокат Лазаревић, а придружили су му се и брањеници Беливук и Миљковић, затражили су изузеће судског вијећа, али и поступајућег тужиоца

Наставак припремног рочишта Вељку Беливуку, Марку Миљковићу и још тридесеторици оптужених за чланство у овој криминалној групи, тешка убиства, отмице, трговину наркотицима и силовање требало би да буде одржан данас.

Постоји, међутим, могућност да поступак буде одложен јер је недавно ухапшен адвокат Дејан Лазаревић, који је био бранилац првооптуженима Беливуку и Миљковићу.

Беливуку, Миљковићу и припадницима криминалне групе у овом тренутку на терет се ставља седам убистава. Ријеч је о отмици и ликвидацијама Александра Глигоријевића Пукија, Горана Величковића Гоксија, Лазара Вукићевића, Здравка Радојевића и Милана Љепоје, а однедавно и Николе Митића и Горана Михајловића.

На претходном рочишту, адвокат Лазаревић, а придружили су му се и брањеници Беливук и Миљковић, затражили су изузеће судског вијећа, али и поступајућег тужиоца. То је довело до одлагања док се о њиховом захтјеву не одлучи. Ови захтјеви су одбијени, па је ново рочиште заказано за данас, сјутра и прекосјутра.

Нови проблем је, међутим, настао прије десетак дана, када су лисице стављене и њиховом правном заступнику Лазаревићу. Адвокат је ухапшен, према сумњама Тужилаштва за организовани криминал (ТОК), јер је припадник ОКГ (организоване криминалне групе), чији је вођа Дарко Шарић. Интересантно, али овај београдски адвокат био је бранитељ и самог Шарића на претходна два поступка (за кријумчарење кокаина и прање пара).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 18:45