Oduzeti kokain / - UP
09/10/2023 u 17:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Optužnice u Hrvatskoj protiv osmoro državljana Srbije zbog trgovine kokainom

Vođa grupe nabavio najmanje 902,36 grama kokaina, a drogu su preuzimali i skrivali i dalje preprodavali u Zagrebu i Osijeku

USKOK (Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta) je nakon sprovedene istrage, pred osječkim Županijskim sudom, podigao optužnicu protiv osmoro osumnjičenih za krijumčarenje nešto manje od kilograma kokaina od februara do oktobra prošle godine.

Tužilaštvo je izvijestilo da je navodni vođa grupe u Vinkovcima, Đakovu, Zagrebu i drugim mjestima u Hrvatskoj, kao i u Srbiji, povezao ostale okrivljene i više drugih osoba iz Hrvatske i Srbije, u cilju kontinuirane nabavke, skladištenja, skrivanja i dalje preprodaje kokaina.

Sumnjaju da je sa, za sada neutvrđenim osobama iz Srbije, dogovarao nabavku većih količina kokaina, da je odlazio u Srbiju zbog plaćanja droge. Nakon što je droga dopremljena na područje Zagreba, za njeno preuzimanje i skrivanje kao i isporuku na dogovorene lokacije, angažovao je ostale okrivljene.

Tako je nabavio najmanje 902,36 grama kokaina, a prema njegovim uputima drogu su preuzimali i skrivali i dalje preprodavali u Zagrebu i Osijeku.

USKOK je izvestio da je Županijskom sudu u Osijeku predložio produženje istražnog zatvora protiv troje okrivljenih.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 21:04