/ FOTO: RHMZ/SCREENSHOT
09/07/2022 u 09:01 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Srbija: Narandžasti meteoalarm, očekuje se jaka kiša

U Srbiji će tokom jutra biti oblačno sa kišom, prije podne očekuje se prestanak padavina na sjeveru, posle podne u centralnim, a uveče i u ostalim krajevima

U Srbiji će tokom jutra biti oblačno sa kišom, prije podne očekuje se prestanak padavina na sjeveru, posle podne u centralnim, a uveče i u ostalim krajevima.

Republički hidrometeorološki zavod navodi da se više padavina očekuje ujutru i prije podne na jugoistoku i istoku zemlje gdje su mogući i pljuskovi sa grmljavinom, piše Blic.

RHMZ upozorava i na veliku količinu padavina na jugu i istoku Srbije u prvom dijelu dana gdje se lokalno očekuje količina padavina veća od 30 mm za 12 h. Posle podne slablјenje intenziteta, a uveče i prestanak kiše.

Takođe, na Savi kod Sremske Mitrovice i Šapca vodostaji će se narednih dana kretati oko i nešto ispod niskih plovidbenih nivoa.

Zbog obilnih padavina i vremenskih nepogoda, narandžasti meteo alarm danas je upaljen u jugoistočnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji.

Danas će najniža temperatura biti od 14 do 18, a najviša od 19 do 26 stepeni, vjetar slab i umjeren, povremeno i jak sjeverni i sjeverozapadni, posle podne u slabljenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 04:45