Стефановић / - Фото: Петар Милошевић
27/09/2021 u 23:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Стефановић у средишту афере: Министар због хангара "зарадио" 800.000 еура

Није било јавне набавке за поменути посао и све се радило „испод жита”, тврди Објектив.рс

Бивши предсједник ФСС Славиша Kокеза и српски министар одбране Небојша Стефановић у средишту су нове афере која потреса Србију, и то због склапања посла око изградње хангара на војном аеродрому Лађевци, пише Објектив.рс.

Како тврде извори овог медија, од посла чија је договорена вриједност 553 милиона динара ортаци Kокеза и Стефановића добили су око 800.000 еура.

– У питању је повјерљиви посао, није било јавне набавке за овај посао и све се ради „испод жита”. Фирма „Енергопројект” добила је посао захваљујући Kокези, који је претходно договорио са Стефановићем подјелу плијена. Пошто је већински власник „Енергопројекта” Kокезин блиски сарадник Доброслав Бојовић, ово је био најједноставнији начин да се све изведе далеко од очију јавности – причају саговорници Објектива.рс из Министарства одбране.

На основу пројекта у који је Објектив имао увид, овај медиј је контактирао двије грађевинске фирме које се баве сличним пословима и њихова понуда за изградњу била је за 800.000 еура мања од понуде коју је Министарству дао „Енергопројект”.

Управо та разлика од 800.000 еура или скоро 100 милиона динара завршиће после реализације овог уговора у џеповима Kокезе и Стефановића, тврде упућени саговорници Објектива.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:32