Мердаре / Фото: Косово онлајн
22/09/2021 u 06:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Трећи дан потеза Приштине – саобраћај у прекиду на Јарињу и Брњаку, гужва на Мердару

На Брњаку и Јарињу превоз путника фукционише, али их аутобуси довозе до прелаза, потом пјешаче 800 метара до блокаде и ту их преузимају други аутобуси или аутомобили

На административним прелазима Јариње, Брњак и Мердаре ситуација без промјене. Специјалне јединице РОСУ и даље су на сјеверу покрајине.

На Јарињу и Брњаку саобраћај је у прекиду, а на Мердару гужва због замјене регистарских таблица - привременим. Ту мјеру Приштина је увела прије два дана, што је појачало тензије на сјеверу и изазвало забринутост мјештана.

На Брњаку и Јарињу превоз путника фукционише, али их аутобуси довозе до прелаза, потом пјешаче 800 метара до блокаде и ту их преузимају други аутобуси или аутомобили.

И даље траје миран протест Срба са сјевера КиМ, као и блокада пута Рашка - Косовска Митровица и Рибариће - Зубин Поток.

Београд од Приштине тражи да хитно повуче јединице са сјевера Косова и Метохије, а од Европске уније одговор на питање када ће бити формирана Заједница српских општина, саопштио је предсједник Александар Вучић послије одржане сједнице Савјета за националну безбједност.

Предсједник додаје да, прије него што Београд одговори мерама, даје рок Приштини да смири тензије.

Предсједник је рекао да је одбио предлог представника Квинте за рјешење кризе јер, како каже, није ријеч о компромису већ о политици свршеног чина.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

15. april 2024 23:04