Запаљено гробље / - Топпресс
26/08/2021 u 10:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Србији: Вандали запалили гробље!

Непознати починиоци исјекли су стабла око споменика и грање разбацали по гробљу на неколико мјеста, а затим су то грање упалили и том приликом запалили дио гробља у селу Маскар

Ни најстарији мјештани села Маскар надомак Тополе не памте призор који их је сачекао на сеоском гробљу гдје почивају земни остаци њихових ближњих.

Наиме, прво су непознати починиоци исјекли стабла око споменика и грање разбацали по гробљу на неколико мјеста, а затим су то грање упалили и том приликом запалили дио гробља у овом селу.

„Ја сам занијемио када сам дошао на гробље. Не знам шта да вам кажем, немам ријечи, ово је брука и срамота“, каже мјештанин села Маскар.

Бијес и туга помијешали су се у срцима овдашњих мјештана, јер како кажу, ни мртви у Маскару ових дана немају мира.

„Имам 87 година, овако нешто у свом животу видио нисам а ни чуо да је се негдје десило. Гробље је мјесто гдје свако од нас има некога свог, то је вјечна кућа и треба да се одржава и чисти а не да се прави крш тамо и да се пали.

"Ја разумијем да су хтјели да посјеку дрва, грање да запале, али могли су да сакупе па поред гробља а не овако. Много споменика је оштећено од дима и ватре, ко ће нама штету да надокнади“, очајан је деда Радослав.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 08:13