Aleksandar Vučić / - FOTO: INSTAGRAM
14/09/2024 u 15:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Vučić potpisao saglasnost za vraćanje obaveznog vojnog roka

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je dana da je potpisao saglasnost za obavljanje redovnog vojnog roka u trajanju od 75 dana.

Nekoliko sati kasnije, Vlada Srbije je usvojila zaključak kojim se nalaže Ministarstvu odbrane da pokrene proceduru za vraćanje obaveznog vojnog roka, a do kraja sledeće nedelje treba da se usvoje izmjene zakona.

Vučić: Otcjepljenjem Crne Gore ušli smo u posljednju fazu odvajanja KiM od Srbije

- Želim da vjerujem da će Vlada Srbije da usvoji tu odluku. Želim da vjerujem da svi razumijete koliko nam je potrebna jaka vojska, koliko ćemo još morati da kupujemo naoružanja, da pravimo, da stvaramo. Jer nije naša želja da bilo koga napadnemo. Niti ćemo to da činimo. Ali naša želja je da odvratimo sve one koji nam svakoga dana besomučno prete - rekao je Vučić u obraćanju na ceremonij promovisanja u prve oficirske činove 177 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije.

Vučić je nedavno rekao da država razmatra uvođenje vojnog roka u trajanju od 60 plus 15 dana, koji bi bio obavezan za muškarce, dok bi žene i dalje mogle da služe dobrovoljno.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 15:16