Александар Вучић / - (Александар Вучић) Фото: SCREENSHOT
18/05/2022 u 10:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић примио акредитивна писма новог украјинског амбасадора у Србији

Толкач је захвалио на хуманитарној помоћи коју Србија пружа угроженим украјинским цивилима, као и на финансијској помоћи

Председник Србије Александар Вучић примио је акредитивна писма новоименованог амбасадора Украјине Володимира Толкача и пожелео му добродошлицу у нашу земљу, преноси N1.

Вучић је изразио искрено жаљење због ситуације у Украјини и нагласио је да је Србија привржена поштовању начела територијалног интегритета и суверенитета држава, као једног од основних принципа међународног права,те да у том смислу уважава територијални интегритет Украјине, саопштено је из његовог кабинета.

Додао је и да је Србија изложена непринципијелном ставу једног дјела свијета када је у питању једнострано проглашена независност такозваног Косова и захвалио Украјини на поштовању територијалног интегритета Србије.

Истакао да је Србија цивилима избјеглим из Украјине обезбједила најбоље могуће услове, као и сва права на боравишне и радне дозволе, у складу са правилима земаља Европске уније, чак и на вишем нивоу. Најавио је и да ће ускоро, са амбасадором Толкачом, посјетити украјинске избјеглице у нашој земљи, као и да ће Србија учествовати у обнови градова у Украјини.

Такође је поновио да се Србија, у складу са сопственом дослједном политиком, залаже за мирно решавање спорова, те да у том смислу подржава све напоре који су усмјерени на преговоре.

Толкач је захвалио на хуманитарној помоћи коју Србија пружа угроженим украјинским цивилима, као и на финансијској помоћи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 04:49