Martinović - Pentz / - MINISTARSTVO TURIZMA
25/06/2024 u 11:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Martinović - Pentz: Istorijski trenutak koji Crna Gora i EU moraju zajedno iskoristiti

Crna Gora će predstavljati obogaćenje za Evropsku uniju i da je došao istorijski trenutak koji Crna Gora i EU moraju zajedno iskoristiti.

Ovo je istaknuto na sastanku ministra turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimira Martinovića sa ministrom za savezne, evropske i međunarodne poslove, debirokratizaciju i opunomoćenikom savezne pokrajine Hesen na saveznom nivou, Manfred Pentzom.

Sastanak je održan u Podgorici, gdje ministar Pentz boravi u zvaničnoj posjeti.

- Ubijeđen sam da je Crna Gora na dobrom putu ka EU i želimo na tom putu i da pomognemo.  Zanima nas turizam i naš je interes da se vratimo trendu kada su njemački turisti bili vodeći gosti u Crnoj Gori - rekao je Pentz.

Takođe je istakao da kada je u pitanju Brisel i uloga Njemačke kao članice EU, žele da se korespondencija između dva resora nastavi kako bi najbolji način sagledali kako mogu da pomognu.

Ministar Pentz je bio zainteresovan da čuje sve što je važno za crnogorski turizam i način na koji se Crna Gora, sa svim svojim ljepotama i potencijalima, može što bolje predstaviti njemačkim turistima.

Ministar Martinović je informisao sagovornika o trenutnom broju turista u Crnoj Gori i naveo da su prema podacima, koje Ministarstvo dobija od Nacionalne turističke organizacije, njemački turisti na 4. mjestu.

- Predano radimo na tome da se broj turista iz zemlja EU poveća kroz brojne promocije Ministarstva i NTO, a sve u cilju upoznavanja ljepota Crne Gore -poručio je ministar.

Dalje je dodao je da je cilj Vlade nedvosmislen i da je apsolutno okrenuta Evropskoj uniji, kao i da je pozitivan IBAR jedan od pokazatelja da se trudimo da u svakoj oblasti ostavarimo dobre konekcije sa EU.

Ministar Martinović je naglasio da je poboljšanje u pogledu administrativnih i finasijskih kapaciteta neophodno kako bi se ovo poglavlje zatvorilo i ispunila mjerila iz Akcionog plana za Poglavlje 27. U zaključku je podsjetio na sve zakone koji su doneseni u posljednjem periodu, kao i na buduće aktivnosti koje Ministarstvo planira da realizuje, a koje su značajne za turizam i ekologiju.

Martinović: Uskoro usvajanje Nacionalnog plana prilagođavanja Crne Gore na klimatske promjene

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 11:19