Дритан Абазовић са представницима Уније слободних синдиката / - Влада
06/06/2022 u 12:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић са УССЦГ: Побољшање сарадње да ефектуира заједничким побједама

Кековић је указао на потребу измјене Закона о раду, Закона о Фонду рада, потенцијалном проблему са изузимањем сектора за начин обрачуна зарада, као и проблематици потписивања Општег колективног уговора

Предсједник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић примио је данас делегацију Уније слободних синдиката Црне Горе (УССЦГ). Делегацију Уније слободних синдиката Црне Горе чинили су Срђа Кековић, генерални секретар, Ивана Михајловић, замјеница ГС УССЦГ, Небојша Радоњић, предсједник синдиката Клиничког центра, и Радомир Божовић, предсједник Синдиката просвјете.

- Предсједник Владе Абазовић је истакао да ће Влада на челу са њим дати све од себе да са Унијом изгради што бољу комуникацију са УССЦГ која ће ефектуирати бољом сарадњом и подршком Владе разним иницијативама Уније, као и заједничким побједама у корист грађана Црне Горе - саопштено је из Кабинета премијера.

Упознавајући премијера са радом УССЦГ, генерални секретар Кековић је истакао да је Влада њихов партнер са којим желе да изграђују отворену и бољу сарадњу. Кековић је указао на потребу измјене Закона о раду, Закона о Фонду рада, потенцијалном проблему са изузимањем сектора за начин обрачуна зарада, као и проблематици потписивања Општег колективног уговора.

Замјеница ГС УССЦГ Ивана Михајловић упознала је премијера са иницијативом о формирању Радног суда као специјализованог суда за радне спорове, иницијативом о обавезном здравственом осигурању, проблемом недостатка установе која се бави утврђивањем професионалних обољења, истичући да је формирање таквог Завода неопходно.

Нагласивши одличну сарадњу са министром здравља Драгославом Шћекићем, предсједник синдиката Клиничког центра Небојша Радоњић упознао је премијера са радом и значајем КСЦГ у здравственом систему Црне Горе, потребама медицинског и немедицинског особља у тој институцији, као и са иницијативом о потписивању Посебног колективног уговора са КСЦГ.

Похваливши осврт предсједника Владе на просвјету током излагања експозеа у Скупштини Црне Горе и рад новог министра просвјете Миомира Војиновића, предсједник Синдиката просвјете Радомир Божовић истакао је да је просвјета као један од темеља друштва неправедно годинама запостављана. Божовић је упознао премијера са потребом измјене Гранског колективног уговора за област просвјете, проблемом вишегодишње политизације просвјете и дугорочним реперкусијама које поменуто има на систем просвјете и друштва у цјелини.

На састанку су договорени даљи кораци који имају за циљ унапређење сарадње и предузимање неопходних корака ка разматрању и реализацији предложених иницијатива од стране УССЦГ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 00:36