/ - AMBASADOR - FOTO: WWW.YU.EMB-JAPAN.GO.JP/JO
21/02/2022 u 18:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Амбасадор Јапана у ЦГ: Имао сам прилику да се увјерим у побољшање односа наших земаља

Амбасадор Јапана у Црној Гори, Кацумата Такахико, честитао је рођендан Његовом величанству Нарухита, цару Јапана

Амбасадор Јапана у Црној Гори, Кацумата Такахико,честитао је рођендан Његовом величанству Нарухита, цару Јапана.

-Данас, 23. фебруара 2022. године, желим да изразим своје најискреније честитке поводом шездесет другог рођендана Његовог величанства Нарухита, цара Јапана.  У току трајања пандемије корона вируса, Његово величанство цар обратио се путем видео поруке поводом Нове године, говоривши да се „Најсрдачније моли да ћемо сви, његујући даљу спону између људи, дијелити бол и подржавати једни друге, како би превазишли ову изузетно тешку ситуацију“. Овом приликом, на Национални дан Јапана, желио бих да са моје стране упутим поруку свим људима Црне Горе.  2019. године, приликом церемоније устоличења Његовог величанства цара, као и на Олимпијским играма у Токију претходне године, уприличени су састанци међу највишим државним званичницима Јапана и Црне Горе. Имао сам прилику да се сопственим очима увјерим у даље побољшање односа наших двију земаља захваљујући међусобним посјетама на високом нивоу последњих година. Надам се да ће се овакве посјете наставити и у овој години- наведено је, поред осталог, честитком.

На пољу економије, почевши од компаније Даидо Метал Котор и проактивног развоја пословања апанских предузећа, односи двију земаља остварили су постојан напредак.

- И ове године наставићемо да пружамо подршку неопходну за даљи развој пословања јапанских компанија, као и да развијамо иницијативе у циљу повећања њихових инвестиција.  Опет, на пољу развојне сарадње, наша земља наставила је са обезбјеђивањем беспроватне помоћи, развијањем пројеката техничке сарадње коју обухватају донацију опреме и развој људства, пројеката за основне потребе становништва усмјерених ка локалним самоуправама, здравственим и образованим установама, као и невладиним организацијама широм Црне Горе, донацијама медицинске опреме као противмјера ширењу корона вируса, као и другим. И ове године, активно ћемо спроводити различите врсте помоћи и наставити да доприносимо развоју економије Црне Горе. Тако, под смјерницама Владе Јапана које подржавају друштвене и економске реформе земаља Западног Балкана које стреме Европској унији, а усмјеравајући посебну пажњу на богате туристичке ресурсе Црне Горе, Јапан наставља са промоцијом високо квалитетних иницијатива са фокусом на будућност ове земље. На Олимпијским и Параолимпијским играма у Токију претходне године, репрезентативци ватерполо тима Црне Горе имали су припреме у граду Кашивазаки, гдје је, унутар садржајних прилика за тренинг, остварена међународна размјена са градом домаћином. Град Кашивазаки је ријешен да се наша међународна размена путем ватерпола настави, те очекујем даље унапређење сарадње Јапана и Црне Горе путем спорта- наведено је честитком.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 13:28