Jelenka Andrić / - FOTO: POKRET EVROPA SAD
27/03/2024 u 10:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Andrić: Podrška borbi za pravo žena i djece na život bez nasilja

Poslanica Pokreta Evropa sad i predsjednica Odbora za rodnu ravnopravnost Jelenka Andrić je u saopštenju poručila da snažno podržava rad Sigurne ženske kuće, SOS telefona Nikšić i SOS telefona Podgorica.

- Izražavam duboko poštovanje za Vaš dugogodišnji uspješan i naporan rad za pravo žena i djece na život bez nasilja, za život žena bez nasilja. U Odboru za rodnu ravnopravnost, i od mene lično, imate snažnu podršku i sigurna sam da ćemo zajedničkim djelovanjem doprinijeti ostvarivanju humanih i plemenitih ciljeva - kazala je Andrić.

Ističe da se njena interpretacija podataka o osnaživanju žena žrtava nasilja, "ne odnosi ni na jednu NVO ili bilo koju drugu organizaciju koja se bavi ovom problematikom."

- Informacije su iz Centra za podršku djeci i porodici, čiji je osnivač opština Bijelo Polje, o čemu se raspravljalo na sjednici lokalnog parlamenta, gdje je saopšteno da su uspjeli za 2022. da osnaže samo jednu osobu - dodala je.

Žao mi je da ste razumjeli da šaljem pogrešnu poruku našim građanima i da moja sugestija u kontekstu upotrebe podrške psihijatara i psihologa, stigmatizuje žrtve nasilja, naprotiv, kaže Andrić.

- Ostajem dosljedna porodičnim vrijednostima i vjerujem da će ovaj nesporazum ostati iza nas - poručila je.

Poštujući i promovišući medjunarodna načela o ženskim i dječjim ljudskim pravima, što je i vaša misija, uradićemo sve da sa vašim organizacijama i nadležnim institucijama unaprijedimo položaj žena i djece žrtava porodičnog nasilja. U narednom periodu očekujem da ćemo unaprijediti saradnju, sigurna da zajedno možemo i bolje i više, zaključila je u saopštenju.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:49