Алекса Бечић / - фото: Скупштина Црне Горе
20/07/2021 u 21:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бечић честитао Дан Општине Беране

Он је истакао да се нада да ће локална самоуправа Берана у наредном перидоу имати подршку са државног нивоа

Предсjедник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић честитао jе Дан општине Беране предсjеднику Општине Тихомиру Богавцу и предсjеднику Скупштине општине Новици Обрадовићу.

– Користим прилику да Вам у име Скупштине Црне Горе и своjе име честитам Дан општине Беране, 21. jул, коjи нарочито у години значаjног jубилеjа – 80 година од Тринаестоjулског устанка – носи посебну симболику и важност за циjелу Црну Гору – казао је Бечић у саопштењу.

Према ријечима Бечића, управо смо на данашњи дан, од храбрих грађанки и грађана Берана могли научити како се љубављу и братском и комшиjском слогом побjеђуjе тадашње зло – фашизам, како бисмо се и у данашње вриjеме исто тако сложно и одлучно супротставили сваком заметку сличних идеjа зла или поjави коjа би приjетила грађанском и демократском карактеру Црне Горе.

Општина Беране и поносни Васоjевићи, осим што су током историjе дали неке од наjчасниjих, наjспособниjих и наjзнаменитиjих људи, не само у нашоj држави, већ и у бившоj Jугославиjи, представљаjу предио коjи jе препознатљив по непрегледним природним ресурсима. Иако су децениjама били запостављани, и тек се у посљедње вриjеме почело донекле водити рачуна о њима, потенциjали беранског краjа мораjу бити стављени у функциjу бржег развоjа општине, а све ради свиjетле перспективе коjа, нарочито младим људима, мора бити извjесна, додаје предсједник Скупштине.

– Увjерен сам да ће локална самоуправа, у спровођењу у дjело планова о стратешком развоjу беранске општине – и града и приградских насеља и села, што ће се одразити на повећање стандарда живота Беранки и Беранаца, имати значаjну подршку са државног нивоа. Та сарадња не смиjе изостати. Напротив, у циљу привлачења инвестициjа и jош снажниjих улагања у привреду поднебља коjе се простире од Смиљевице до Бjеласице и од Сутjеске и Превиjе до Тивранске клисуре, интезивирање поменуте сарадње представља неопходност и насушну потребу свих вас и свих нас – истакао је Бечић.

Увjерен да ће Црна Гора jош снажниjе бити препозната по беранском краjу, коjи ће у релативно скором року богатство своjих природних ресурса прелити и на његове становнике, коjи неће напуштати своjа вjековна огњишта, закључио је предсједник Скупштине у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 09:56