Алекса Бечић / - IGOR SLJIVANCANIN\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
04/06/2021 u 15:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бечић: Борба за заштиту животне средине jе борба за будућност

Црна Гора има будућност само ако буде еколошка, ако буде социjално праведна, ако буде заснована на владавини права и ако буде jака грађански, закључио је Бечић

Поводом обиљежавања Свjетског дана животне средине - 5. jуна, на платоу испред Скупштине Црне Горе уприличен jе програм, у оквиру коjег се присутнима обратио предсjедник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић.

Према његовим риjечима, чланови омладинске организациjе Савеза извиђача Црне Горе, представљаjу здраву младост коjа истински баштини прави систем вриjедности, али и помаже у обнављању тог система и борби за природу, односно будућност Црне Горе.

– Борба за заштиту животне средине, борба за очување простора, jе борба за будућност будућих нараштаjа. Ово су истинске патриоте овога друштва, ово jе мjера патриотизма у jедном друштву, jер ми се сви заjеднички боримо да сачувамо Црну Гору и ресурсе коjе она има. Црна Гора jесте мала, али наjљепша земља у Европи. Ми хоћемо да сви ресурси буду црногорски и сачувани, а не таjкунски и девастирани. То jе наша заjедничка мисиjа и драго ми jе што смо партнери на том путу – саопштио jе предсjедник Скупштине.

Предсjедник Бечић jе казао да jе мир насушно потребан и Црноj Гори и Балкану, као и да  без мира нема будућности и просперитета. Он jе обраћаjући се младим извиђачима проучио да од малих ногу уче да промовишу мир, љубав, толеранциjу, међувjерски и међунационални склад.

– Црна Гора има будућност само ако буде еколошка, ако буде социjално праведна, ако буде заснована на владавини права и ако буде jака грађански – закључио jе предсjедник Бечић.

Начелник Савеза извиђача Црне Горе Душан Масоничић, апеловао jе на све грађане Црне Горе да почну да воде бригу о заштити животне средине и очувању природе.

– Желим овом приликом да се захвалим Скупштини Црне Горе и њеном предсjеднику господину Алекси Бечићу, сада већ активном члану Савеза извиђача Црне Горе, на препознавању значаjа за обиљежавање овог значаjног датума и за подизање свиjести о овоj веома значаjноj теми за Црну Гору као еколошку државу. Такође, желим да се захвалим у име Савеза извиђача, зато што jе Савез препознат као наjвећа омладинска организациjа у нашоj земљи и организациjа коjа у свом програму као неодвоjив дио има бригу о природи и очувању животне средине – рекао jе Масоничић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 16:16