Посјета барској болници / - Посјета барској болници
17/11/2021 u 15:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Боровинић Бојовић: Појачаћемо кадар у Бару ускоро стиже скенер, рендген апарат и ултразвук за породилиште

Министарка је казала и како је током сусрета постигнут висок степен сагласности о додатном улагању потенцијала у добар однос са пацијентима

Министарка здравља, др Јелена Боровинић Бојовић са сарадницима, обишла је данас Општу болницу у Бару и обавила разговор са менаџментом као и са начелницима свих одјељења у циљу отклањања  изазова са којима се суочава установа, са посебним акцентом на побољшање услова за пружање здравствене заштите становницима ове јужне области.

Током посјете министарка је најавила набавку савремене дијагностичке опреме у ОБ Бар, али и рјешавање кадровских проблема.

' - Постоји низ техничких проблема које ћемо релативно брзо и лако ријешити у догледном временском периоду, а односе се на недостатак одговарајућих дијагностичких средстава. Такође, хоћу да напоменем да ускоро очекујемо  долазак скенера у барску болницу. Следеће недеље биће допремљен покретни рендген апарат у барску болницу, очекује се пристизање донације ултразвука за породилиште и још доста тога о чему ћемо у наредном периоду благовремено обавијестити јавност - навела је она.

image

Посјета барској болници

- Посјета барској болници

Такође, како је додала, оно о чему смо детаљно разговарали су кадровски проблеми.

 - Располажемо са одређеним бројем љекара. Поједина одјељења ћемо морати да појачамо уколико нам то могућности буду дозвољавале са љекарима који ћеиз других установа помоћи барску болницу и резултате овог данашњег састанка очекујемо веома брзо - поручила је др Боровинић Бојовић.

Министарка је казала и како је током сусрета постигнут висок степен сагласности о додатном улагању потенцијала у добар однос са пацијентима те су у том смислу, како је рекла, дефинисане конкретне активности  које ће бити спроведене до краја године.

image

Посјета барској болници

- Посјета барској болници

Директор ОБ Бар, др Игор Каришик захвалио је министарки на посјети и залагању за заједничким дјеловањем, али и изразио посебну захвалност свим донаторима који, како је казао, у континуитету својим друштвено одговорним ангажовањем помажу болницу у Бару .

' - Мислим да смо имали једну квалитетну посјету и садржајне разговоре који ће допринијети да и даље унаприједимо рад наше установе. Такође ћу искористити прилику да се захвалим свим донаторима болнице - казао је др Каришик.

Привредник из Бара и један од донатора барске болнице, Горан Ђуровић, казао је да је компанија на чијем је челу препознала потребу за заједничким залагањем и помоћи здравственим радницима који су у времену ЦОВИД кризе посебно ангажовани.

- Увјерен сам да ћемо у наредном периоду истим темпом да идемо, да ће, не само компанија Церово него овом приликом морам и да поменем бројне привреднике града Бара и да се захвалим свим мојим колегама који су дали значајан допринос за нашу болницу, дали бројне донације и сигуран сам да ће сви привредници града Бара и у наредном периоду помоћи нашу болницу јер ову су тешка времена, и даље живимо у ЦОВИД кризи и свака помоћ је итекако потребна' - нагласио је Ђуровић.

Током радне посјете Бару, министарка је обишла и Дом здравља, гдје је в.д. директора Вук Вујовић упознао са функционисањем ове здравствене установе, с посебним освртом на третман ЦОВИД пацијената.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:48