/ - са догађаја
29/12/2021 u 12:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Братић и Кнежевић потписали партнерски уговор

Наставници ће преносити ово знање директно својим ђацима, како би им помогли да се на бољи начин припреме за успјешне каријере у XXI вијеку

Министарка просвјете, науке, културе и спорта,  Др Весна Братић и генерални директор компаније Орацле Србија и Црна Гора, Владимир Кнежевић, потписали су јуче у МПНКС партнерски уговор ORACLE ACADEMY, који ће омогућити наставницима да у наредне четири године похађају крусеве у областима Јава програмског језика, базе података, вјештачке интелигенције итд.

- Наставници ће  преносити ово знање директно својим ђацима, како би им помогли да се на бољи начин припреме за успјешне каријере у XXI вијеку. Уговор обухвата онлине обуку до 400 наставника из највише 220 основних и средњих школа из Црне Горе, кроз 8 курсева Орацле Академије, а очекује се да ће реализацијом овог уговора око 4000 ђака основних и средњих школа из Црне Горе моћи да стекне најновија знања из области база података и Јава Програмирања- наводе у саопштењу.

Министарка просвјете, науке, културе и спорта, проф. др Весна Братић овом приликом је информисала генералног директора да је Влада Црне Горе на 52. сједници донијела Стратегију за дигитализацију образовног система, која има за циљ плански и системски развој и имплементацију дигиталних рјешења у образовном систему, како би на пажљив и функционалан начин утицали на подизање нивоа квалитета образовања. У том смислу, министарка је посебно нагласила велики значај сарадње са овом академијом. 

- Потписивањем четворогодишњег уговора са Орацле академијом обезбјеђују се обуке наставника основних и средњих школа из области програмирања и база података. Јачање кадрова путем ових обука треба да допринесе и квалитетнијем наставном процесу из информатичких и других предмета- изјавила је министарка Братић и захвалила се Орацле академији што су препознали потребе образовног система Црне Горе и што ће МПНКС у партнерству са њима, кроз реализацију низа обука, унаприједити дигиталну компетенцију наставника, а самим тим и ученика.

Генерални директор компаније Орацле Србија и Црна Гора, Владимир Кнежевић, изавио је да је ово посебан дан за Орацле,  америчку компанију која се бави производњом информационо- технолошких рјешења, а чији менаџмент сматра да се развојем и усавршавањем нових кадрова  може подићи свијест  о дигиталној трансформацији и унапређењу технлошког друштва. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 17:28