ilustracija / - Гугл
19/12/2021 u 11:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Буди одговоран: Три новчане казне од двије до 9,3 хиљаде еура

Неправилности нијесу утврђене приликом контроле которског Лазара, апотеке Хербора и фризерског салона у Будви

У оквиру кампање Буди одговоран ове седмице је евидентирано седам притужби, на основу којих су изречене три новчане казне, од двије хиљаде до 9,3 хиљаде еура.

Инспектори су због неиздавања фискалних рачуна пекари Ореx и дисконту Стела у Будви изрекли казне од по 9,3 хиљаде еура. Казна од двије хиљаде еура изречена је ресторану Стари храст у Будви, такође због неиздавања фискалних рачуна.

Инспектори нијесу могли обавити контролу уличне продаје у будванском Старом граду, јер нијесу пронашли субјекат надзора.

Неправилности нијесу утврђене приликом контроле которског Лазара, апотеке Хербора и фризерског салона у Будви.

Кампању Буди одговоран су крајем децембра 2013. године покренули Министарство финансија и Канцеларија Програма Уједињених нација за развој (УНДП) у Црној Гори, са циљем да допринесе јачању свијести јавности и већем укључивању грађана у борби против сиве економије.

Пројекат омогућава грађанима да једноставно и брзо укажу на неправилности, попут неиздавања фискалних рачуна, рада на црно или кршења потрошачких права и помогну надлежним институцијама да се што успјешније изборе са сивом економијом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 12:53