Nikola Camaj, potpredsjednik Skupštine Crne Gore / - SKUPšTINA CG
04/10/2024 u 09:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Camaj čestitao Dan učitelja: Djeci saputnici na putu stasavanja i obrazovanja

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Nikola Camaj čestitao je 5. oktobar – Međunarodni dan učitelja, ministarki prosvjete, nauke i inovacija, prof. dr Anđeli Jakšić Stojanović, i svim prosvjetnim radnicima.

- Najveću odgovornost, pored roditelja, u kreiranju budućnosti djece imaju prosvjetni radnici. Od prvih slova do završnih ispita oni su odgovorni za formiranje mladih ljudi, za ono što će oni postati u ljudskom i profesionalnom smislu. Čini se, međutim, kao da nekada nismo dovoljno svjesni te i tolike njihove posvećenosti i požrtvovanosti, kao da se ta činjenica olako zaboravi ili ne cijeni onoliko koliko bi stvarno trebalo. A prvi koraci na putu samospoznaje i samopouzdanja, kroz nastavno gradivo, prave se upravo uz pomoć učiteljica i učitelja i ostaju lekcije naučene za cio život - piše u čestitki potpredsjednika Skupštine Crne Gore Nikole Camaja.

Istovremeno, kako je istakao, biti učitelj je privilegija onih koji su odabrali da i sami rastu i razvijaju se uz djecu i budu im saputnici na putu stasavanja i obrazovanja.

- Kao dugogodišnji prosvjetni radnik uvjeren sam da će u periodu koji je pred nama ugled zaposlenih u prosvjeti dobiti mjesto koje zaslužuje, da će uslovi rada i učitelja i učenika biti poboljšani te da će prosvjetari moći dostojanstveno da žive od svog rada - zaključio je Camaj.

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. oktobar 2024 09:49