Crnogorski nastavnik fizike na prestižnom postdiplomskom studiju / - FOTO: MPNI
04/09/2024 u 13:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Crnogorski nastavnik fizike na prestižnom postdiplomskom studiju iz oblasti zaštite od zračenja

Nastavnik fizike u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor” u Podgorici, Luka Obradović, dobio je jedinstvenu priliku da pohađa postdiplomski obrazovni kurs o zaštiti od zračenja i radijacionoj bezbjednosti radioaktivnih izvora.

Ovaj prestižni kurs će se održati u Atini, u periodu od 7. oktobra 2024. do 28. marta 2025. godine, u okviru regionalnog projekta koji finansira Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA).

Selekcioni proces za ovaj kurs je sprovela IAEA, a svi troškovi putovanja i boravka za odabrane kandidate su pokriveni od strane Agencije.

- Učešće Luke Obradovića na ovom kursu predstavlja značajnu priliku za unapređenje znanja iz oblasti radijacione bezbjednosti u Crnoj Gori i doprinos jačanju kapaciteta u ovoj oblasti - navodi Ministarstvo.

Po povratku sa studijskog boravka, Luka Obradović će svoje stečeno znanje prenijeti kolegama i učenicima, doprinoseći na taj način podizanju svijesti o važnosti radijacione bezbjednosti.

Generalne direktorice Direktorata za naučnoistraživačku djelatnost i Direktorata za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje, Marica Melović i Svetlana Drobnjak ugostile su Luku Obradovića i poželjele uspjeh u predstojećem studijskom programu, izrazivši uvjerenje da će stečeno znanje biti od velike koristi za crnogorski obrazovni sistem.

- Ovaj uspjeh je još jedan dokaz posvećenosti Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija ulaganju u obrazovanje i usavršavanje, kao i jačanju saradnje sa međunarodnim organizacijama - istakla je Melović.

MPNI: Povećani iznosi sufinansiranja školarine na master i doktorskim studijama

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 15:39