Демократски фронт / - Срђан Ђиђо Бољевић
15/09/2021 u 15:51 h
Дан порталДан портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократски фронт: САЕМ гуши слободу медија, за вријеме бившег режима реакције изостајале

Примjећуjемо, такође, да се у руководствима поjединих агенциjа и даље налазе људи из бившег режима, коjи су слиjепо подржавали ту политику шовинизма, екстремизма и прогон слободних медиjа, поручују из ДФ-а

То што jе АЕМ покренуо процедуру за утврђивање одговорности неких медиjа из Србиjе, због наводног кршења поjединих стандарда, jе наговjештаj да ово тиjело жели да гуши слободу медиjа, и то по приjави СДП-а, коjи jе годинама био примjер екстремизма, антисрпског дjеловања и у коалициjи са ДПС подржавао ударе на медиjске слободе, наводе из Демократског фронта.

– Позивамо АЕМ да се не упушта у било какве политичке игре, а посебно да не покушаваjу да изиграваjу политичке цензоре за било чиjи рачун, а у овом случаjу за рачун политика и идеологиjа коjе су поражене 30. августа 2020. године. Годинама смо свjедоци медиjског терора и говора мржње са медиjа у Црноj Гори, годинама jе више од пола наше државе изложено медиjском шиканирању, шовинизму, мржњи, лажима, али нисмо видjели реакциjу ове врсте од стране АЕМ-а, jер jе то била jедна од полуга бившег режима – поручују из ДФ-а.

Из најјачег политичког савеза у Скупштини истичу да је питање коме сметаjу медиjи из Србиjе, коjи се емитуjу „у каблу”, а гдjе сваки оператер има у своjоj понуди скоро 200 канала, и да ли ће сjутра АЕМ, по истом принципу, да реагуjе и по некоj инциjативи кад су у питању и свjетски и неки други регионални медиjи.

– Дакле, нико, па ни АЕМ, не смиjе да гуши медиjске слободе, а нарочито по политичким инструкциjама. Примjећуjемо, такође, да се у руководствима поjединих агенциjа и даље налазе људи из бившег режима, коjи су слиjепо подржавали ту политику шовинизма, екстремизма и прогон слободних медиjа. Вриjеме jе да се, у склопу демонтаже бившег режима и демократизациjе друштва догоде промjене и у тим агенциjама, и да оне наjзад постану независне, професионалне и ослобођене политичког утицаjа. Сви мораjу да схвате да jе диктатура Мила Ђукановића поражена и да се никада више неће вратити, а да jе на новоj власти да снажно подржава слободу медиjа, коjа jе била на удару у времену владавине ДПС-а и СДП-а – закључују из ДФ-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 08:25