Zatvor, ilustracija / FOTO: MIćKO VUJISIć/Dan
22/03/2024 u 08:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DRI objavila izvještaj za UIKS

Državna revizorska institucija je u Izvještaju o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja Uprave za izvršenje krivičnih sankcija za 2022. godinu dala ukupno 51 preporuku i 1 preporuku drugom organu.

- Uprava za izvršenje krivičnih sankcija je blagovremeno dostavila Instituciji Izvještaj o realizaciji preporuka, sa pratećom dokumentacijom o realizaciji preporuka. Nadležni Kolegijum DRI u sastavu: Predsjedavajući Senatom DRI, senator Nikola N. Kovačević – rukovodilac Kolegijuma i senator dr Milan Dabović - član Kolegijuma zaključio je da je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija u izvještajnom periodu od usvajanja Izvještaja o predmetnoj reviziji, odnosno 26. juna 2023. godine do dostavljanja Izvještaja o realizaciji preporuka,  realizovala manji broj preporuka (11 od 51), 14 (četrnaest) preporuka je djelimično realizovano, dok 26 (dvadesetšest) preporuka nije realizovano - navode u saopštenju iz DRI.

Dodaju da je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija dužna da do 31. decembra 2024. godine dostavi novi Izvještaj o realizaciji preporuka za 40 (četrdeset) preporuka koje zahtijevaju dalje praćenje.

- Predmetni izvještaj o relizaciji preporuka iz Izveštaju o  reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja Uprave za izvršenje krivičnih sankcija  za 2022. godinu će se dostaviti Ministarstvu pravde radi upoznavanja zbog većeg broja nerealizovanih preporuka i Odboru za ljudska prava i slobode Skupštine Crne Gore - zaključuju u saopštenju.

Izvještaj možete pročitati OVDJE.

Izvještaj (2) možete pročitati OVDJE.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
DRIUIKSIZVJEŠTAJ
26. april 2024 13:58