Бјелица / -Фото, Архива
10/02/2022 u 06:54 h
Dejan BogojevićDejan Bogojević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Душко Бјелица: Никад у животу нисам кршио закон

Оптужен сам као особа на челу "цитатног картела", да тако остваруjе зараде и да злоупотебљава студенте да га цитираjу у своjим домаћим задацима. То jе ноторна неистина, каже Бјелица

Бивши предсједник Управног одбора Универзитета Црне Горе Душко Бјелица саопштио је да је научноj армади коjа jе стигла по мjери и вољи Здравка Кривокапића и Весне Братић да ослободи Универзитет Црне Горе последњих дана 2020. године циљ био да инсталира "свиту" коjа jе своjим дjеловањем имала за циљ да предаторски дjелуjе на своj плиjен.

Он је реаговао након што је у билтену УЦГ објављено да је одговоран "jер jе злоупотриjебио ауторитет у циљу стварања повлашћене позициjе поjединаца, на штету професионалних критериjума и посредно искоришћавао студенте, тражећи од њих да га обавезно цитираjу у своjим радовима, све у циљу стицања личне користи".

Центар за грађанско образовање (ЦГО) jе у jулу прошле године поднио инициjативу за преиспитивање етичког рада и поступања професора Бjелице због приморавања студената да цитираjу његове радове.

– Оптужен као особа на челу "цитатног картела". Да тако остваруjе зараде и да злоупотебљава студенте да га цитираjу у своjим домаћим задацима. То jе ноторна неистина. Замислите у домаћим задацима и домете тих штива за цитатне базе. Невjероватно. Осудише Бjелицу преко монтираног процеса и измонтираног "етнички чистог" Виjећа етичког одбора на правди Бога. Без иjедног доказа. На основу два поручена свjедока исписана са УЦГ. Необjављени домаћи задаци бивших неуспjешних студената – постадоше радови. Никад у животу па ни сад ништа ниjесам урадио незаконито нити наплатио ни један jедини цент коjем ниjе претходила одлука органа у коjем ниjесам учествовао. То знаjу сви на УЦГ, казао jе Бjелица.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 14:46