/ - FOTO: VDT
07/03/2024 u 14:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

EUROPOL ima povjerenje da SDT zakonito raspolaže dokazima

Iz Europola je poručeno das da Specijalno drzavno tuzilastvo uživa visok stepen povjerenja u pogledu pravilnog i zakonitog raspolaganja dokazima prikupljenim od EUROPOL-a.

To je saopšteno tokom boravka  Vrhovnog državnog tužioca Milorada Markovića, glavogi specijalnog tužilac Vladimira Novovića i zamjenice vrhovnog državnog tužioca i državna tužiteljka za vezu sa EUROJUST-om  u Hagu, u okviru radne posjete Agenciji Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona (EUROPOL) i Evropskoj agenciji za pravosudnu saradnju u krivičnim stvarima (EUROJUST).

Oni su se sastali sa izvršnom direktoricom EUROPOL-a, Ketrin de Bol, njenim zamjenikom i direktorom operacija Žanom Filipom Lekufom i njihovim saradnicima.

DILEMA “SKY”: Neoboriv za tužilaštvo i istragu, ali sporan u crnogorskom Zakonu o krivičnom postupku

Tema sastanka je bila dosadašnja saradnja Specijalnog državnog tužilaštva i EUROPOL-a, a razmatrani su pravci nastavka uspješne saradnje u budućnosti.

Od strane predstavnika EUROPOL-a izražena je apsolutna podrška vrhovnom državnom tužiocu i glavnom specijalnom tužiocu u odlučnoj i istrajnoj borbi protiv organizovanog kriminala.

Posebno je istaknuto da Specijalno drzavno tuzilastvo uživa visok stepen povjerenja ne samo u pogledu pravilnog i zakonitog raspolaganja dokazima prikupljenim od EUROPOL-a, a dostavljenim u postupku međunarodne krivičnopravne pomoći, već i u pogledu onih koji će se dostavljati u budućnosti,u okviru nastavka uzajamne, uspješne saradnje i zajedničke borbe protiv najtežih oblika kriminala.

Vrhovni državni tužilac, njegova zamjenica i glavni specijalni tuzilac su, nakon bilateralnog sastanka, imali i poseban sastanak sa Jarijem Likuom, starješinom za Evropski ozbiljan i organizovani kriminal EUROPOL-a, na temu operativnih stvari i aktivnosti.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 01:53