Dani nauke i inovacija / - FOTO: MPNI
06/09/2024 u 15:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Festival „Dani nauke i inovacija 2024“ privukao tajanstvenog posjetioca

Dvanesti festival "Dani nauke i inovacija" održaće se od 23. do 27. septembra 2024. godine, širom Crne Gore, u organizaciji Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) i Five Grupe (Five Group), pod sloganom „Nauka i inovacije na dohvatu ruke“.

Kako navode u saopštenju Minisrstva, festival je pripremio bogat i raznovrstan program koji će se održati u čak 15 crnogorskih opština, nudeći posjetiocima priliku da se kroz više od 70 događaja upoznaju sa najnovijim dostignućima iz domena nauke i inovacija.

- Five Grupa u partnerstvu sa MPNI, ovim angažmanom pokazuje posvećenost promociji nauke i inovacija u Crnoj Gori, kao i aktivnoj saradnji s akademskom i naučnom zajednicom širom Crne Gore. I ove godine, Five Grupa stavlja poseban akcenat na značaj naprednih tehnologija i IT sektora, koji ima ključnu ulogu u digitalizaciji javne uprave, razvoju kadrovskih kapaciteta i stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta. Festival nudi širok spektar sadržaja za sve uzraste i interesovanja, od izložbi i sajmova do prezentacija projekata, predavanja, panel diskusija, interaktivnih radionica i hakatona. Na različitim lokacijama, posjetioci će moći da se upoznaju s aktuelnim projektima iz oblasti tehnologija, ekologije, društvenog preduzetništva, naučnih istraživanja i mnogih drugih oblasti - navode u saopštenju.

Poseban fokus festivala je na mladima – od predškolskog uzrasta do studenata univerziteta. Festival ima za cilj da ih inspiriše i motiviše da se vode naučnim principima, što je ključno za razvoj inovativnog društva.

Takođe, planirani su i brojni drugi događaji i manifestacije koje će obuhvatiti teme iz oblasti naučnih i inovacionih politika, gdje će se diskutovati o strateškim, programskim i pravnim aspektima naučno-inovacionih aktivnosti, sve sa ciljem unapređenja ovog sektora u Crnoj Gori i njegovog usklađivanja sa savremenim svjetskim trendovima.

Događaj, kako dodaju, pruža platformu za razmjenu ideja i znanja između akademske zajednice i šire javnosti, dok istovremeno ohrabruje mlade ljude da se okrenu nauci i tehnologiji. Festival je postao ključna tačka okupljanja za sve one koji su zainteresovani za inovativne pristupe i tehnologije koje oblikuju budućnost.

Za više informacija o programu festivala zaintereaovani mogu posjetiti zvanični sajt festivala: www.2024.daninaukeiinovacija.com

Školskii pilot program „Vještine za odrastanje“: Za razvoj socio-emocionalnih vještina učenika

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 20:34